Вече повече от десетилетие изкуствените видове стръв си пробиват все повече път в риболова. Те са станали повече от реалистични, изпипани и улавят повече риби, отколкото си мислите, че е възможно. Опитайте да ловите с тях още сега.

6 причини да "измамите" рибите

1. Изкуствената стръв може да се използва продължително време. Всеки риболовец знае, че е почти невъзможно да се използват малки видове стръв като бели червеи, кастери или царевица във водоеми, пълни с дребни риби. Естествената, деликатна стръв може да бъде свалена от куката за секунди, без да разберете за това.2. Изкуствената стръв е чудесна за замятане на голяма дистанция. Меките видове стръв като царевицата или мляното месо могат лесно да излетят от куката по време на замятането или да се откачат при приводняването на монтажа във водата.3. Те предлагат елемент на изненада, тъй като рибите не са свикнали да виждат често изкуствена стръв, особено ако използвате флуоресцентна. В природата няма нищо подобно на тях. Единственият начин рибата да разбере какъв е този странен обект и дали става за ядене е да го поеме в устата си, но вече е твърде късно да се откачи!4. Повечето изкуствени видове стръв са много меки и на рибите им се струват "нормални" за ядене, още повече, че и изглеждат реалистични.5. Те може да ви се сторят неестествени докато ги държите в ръката си, но попаднали във водата сред заобикалящата ги водна среда (водорасли, тиня, листа и пр.) е трудно да се различат от истинските хранителни частици.6. Изкуствената стръв може също така да е плавателна, перфектна за поп-ъп или Зиг-монтажи или за балансиране на тежестта на куката, която използвате.Още:
  • Светеща стръв! Те мгат да изглеждат странно, но светещата в тъмнината стръв провокира изключително много любопитството на рибите, особено на големите!
  • Флуоресцентна царевица. Ярката стръв и царевичните зърна са уловили хиляди шарани. Това е перфектната комбинация от двете.
  • Охлювчета. Производителите твърдят, че тази стръв върши прекрасна работа на шаранджиите.
  • Царевичен корнфлейкс. Рядко се използва днес, но е чудесна стръв за риболов над тинесто, меко дъно.
  • Тигрови орехи. Използването на тигрови орехи вече е далеч по-лесно.
  • Бели и цветни червеи. Чудесни за риболов на едри шарани, защото не могат да бъдат изядени от дребните риби.
  • Протеинови топчета. Двуцветните варианти направо побъркват рибите от любопитство.
  • Царевични стопери. поставят се на върха на протеиновото топче царевичен стопер вместо истинска царевичка и вършат същата работа.