Меню
Количка

Блог RSS Feed

06 авг Защо да НЕ посещавате яз. Ряховски Ливади
Ribarnik.com 0 6419
След случка на нашия екип искаме да споделим с всички какво може да се случи АКО решите да посетите яз. Ряховски Ливади. Ние няма да повторим тази грешка, вие решавате какво да правите с вас, вашето време и пари!1 месец преди нашия излет С 4-5 колеги решаваме да си направим един по-дълъг излет на някой язовир. След като обсъдихме се спряхме на яз. ..
24 юни Как се създава микс за бойли
Ribarnik.com 0 10127
Когато създаваш бойли микс, в началото може да изглежда доста обезсърчително, защото има толкова много съставки и трябва да се увериш, че ги комбинираш правилно, за да създадеш стръв, която се ролва лесно и лови риба систематично- това може да е голямо предизвикателство! Въпреки това, няма нищо по-удовлетворяващо от това да хванеш риба на стръв, ко..
27 март Правила на FIPS при риболов на Шаран [на български]
Ribarnik.com 0 3439
Правилник на международната федерация по спортен риболов в сладки води - Риболов на шаран Организация 1. Официалните международни състезания се организират от Националните федерации, включени като членове на FIPSed. Федерацията организатор ще бъде официално отговорна за организацията и провеждането на съответното състезание.2. В състезанията ..
25 фев Продай своите Риболовни Принадлежности безплатно!
Ribarnik.com 0 2412
Екипът на Ribarnik.com създаде група във Facebook, където всеки ще може да качва своите риболовни принадлежности за продажба. По този начин всички хора, които търсят даден продукт или искат да продадат нещо ще могат да го направят много бързо. За да стане това първо трябва да се присъедините в групата от тук: https://www.facebook.com/groups/163059..
04 фев Къде и как зимува шарана
Ribarnik.com 0 4412
Предполагаме, че всеки рибар си задава този въпрос... за това къде е шаранът и дали е възможно да го хванем по това време на годината (зимата) ... Оказва се, че шаранът през зимата е там, където е през лятото, на любимите си места, но по това време става бавен и муден.Характеристиката на това време на годината е ниската температура на водата и ..
11 сеп Борбата с бракониерството и опазването на природата – акценти в съпътстващата програма на „Наслука – лов, риболов, спорт“
Ribarnik.com 0 929
WWF България ще ни запознае с мерките за запазването на есетрите Борбата с бракониерството, опазването на есетрите и дивеча, съхраняването на природата. Това ще бъдат част от темите, на които ще се акцентира в съпътстващата програма на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център...
08 авг Мъж е убит от мълния на яз. Широка Поляна а друг е ранен
Ribarnik.com 0 1024
Скрили са се в дървена барака, когато са видели приближаващата буря. Мъж загина, а друг беше тежко ранен, след като мълния ги удари в района на язовир „Широка поляна” в Родопите.Около 14.30 часа двамата са се скрили в дървена барака от приближаваща буря. Мълнията обаче ударила постройката и тя се запалила.68-годишен мъж е загинал на място,..
31 юли Язовир Батак - всичко за него на едно място
Ribarnik.com 0 23445
Язовирът е изграден в красивата местност „Баташко блато“ в Западните Родопи. Носи името на едноименния град, които е разположен на няколко километра в югоизточна посока. Общата дължина на язовира при пълноводие е около 10 км, а най-широката му и разлята част – достига около 2,8 км. Южната част на водоема е по-равнинна и плитка, а на север (в участъ..
25 юли Река Камчия
Ribarnik.com 0 8926
Река Камчия е най-голямата наша река, която се влива направо в Черно море. Дължината й е около 250 км. Тя набира силата си от реките Голяма и Луда Камчия. За начало обаче се приема р. Голяма Камчия. Двете реки (Голяма и Луда Камчия) се събират при с. Цонево (някогашното Ракла) и по-нататък текат под името Камчия. Оттук реката се разлива и протича п..
10 юли Язовир Искър - всичко за любимия язовир на столичани
Ribarnik.com 0 12036
Язовир „Искър“ е любим риболовен обект на столичани. Посещава се от риболовци от Самоков, Ихтиман и други населени места. Близостта до София го прави много популярен в почивните дни. В по-топлите месеци на годината се превръща в оживено място за отдих на стотици почитатели на чистия въздух и красивата природа.Ще се опитам да направя кратка ретр..
30 юни Огромни кефали дебнат в Гърция
Ribarnik.com 0 2818
Сериозното застудяване през февруари притъпи апетита на дребните риби по гръцките реки и даде ход на риболова на трофейни кефали, морунажи и щуки.Тази година и там нивото на реките е по-ниско, а водите са кристално бистри. Рибите са по-плашливи, но се ловят вече добре само с помощта на белите червеи. За ден си трябва около килограм захранване. ..
27 юни Световен ден на риболова - 27 юни
Ribarnik.com 0 2097
От 1985 г. 27 юни се чества световния ден на риболова по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, която е проведена през 1984г. В България празника се отбелязва с масови посещения на реките, язовирите и морското крайбрежие.Риболовът отдавна вече не е само средство за поминък, но и хоби, което при повечето хора..
Показва 1 до 12 от 265 (23 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.