Големите бабушки не са лесен улов за разлика от по-малките си събратя, но винаги има начин да бъдат надхитрени, ето няколко съвета как да го направим:
  1. Бабушките най-чесото се срещат в стари езера и корита на реки. Те се хранят в горните слоеве на водата, често взимайки насекоми от самата повърхност.
  2. Тъй като червеноперката се храни високо във водата, такъмите, от които се нуждаем трябва да са доста леки. Фиксирайте плувката с няколко тежести в основата, а надолу оставете само куката, за да имате максимално естествено падане. Използвайте малък диаметър основно влакно за по-лесно замятане на леката плувка. За да промените дълбочината само трябва да преместите сачмите по линията.
  3. Най-добрата тактика за риболов на бабушки е риболовът с ваглер. Тънките влакна са много важни в случая, както и малките и остри куки, защото трябва да се засича много бързо. Препоръчително е въдицат да не е по-къса от 3,9м и да е с бърза реакция.
  4. Ако малките бабушки не оставят стръвта ви намира, опитайте с изкуствена версия на куката. Рибите няма да забележат разликата докато продължавате да захранвате с естествена стръв.
  5. Не захранвайте с прекалено голямо количество, ако искате рибите да се конкурират помежду си и да намерят вашата стръв. Ако искате да привлечете по-големи риби към куката си, струва си да опитате с по-голяма стръв.
  6. Наред с обичайните видове стръв като бели червеи, хляб, кастери и царевица, бабушките имат вкус и за модерната стръв като мини протеинови топчета.
Опитайте и вие.