Меню
Количка

Протеинови топчета за риболов на шаран

Протеинови топчета за риболов на шаран

Когато гледате вариантите за примамки за шарани, първото нещо, което ще видите, са протеиновите топчета или т.нар. БОЙЛИТА. Те са най-популярният избор на риболовците на шаран по целия свят и не е изненадващо защо! Малки и кръгли, тези бойлита имат хранителни вещества и атрактанти, които ще привлекат шараните и ще ги държат на петното за часове. Има два основни вида бойли: бойлита за стръв и такива за захранка.

Протеиновите топчета са традиционно предпочитана стръв сред сериозните рибари. Това е така, защото те съдържат много активни пресни съставки, които ги правят невероятно привлекателни във водата, както на аромат така и на цвят.

Бойлите се използват предимно по два начина: първият начин е във формата на захранка и служат за привличане на шарана на петното. Вторият начин е като стръв на куката с подходящ монтаж според ситуацията. Има много начини да представите вашата стръв, в зависимост от оборудването и методите, които използвате.

И двете форми на бойли се предлагат в различни размери, обикновено между 10 мм и 20 мм в диаметър - въпреки че може да намерите някои бойли, които излизат от този диапазон. Като общо правило, вие ще искате да приспособите размера на топчето, което използвате, въз основа на размера на рибата, която търсите. В края на краищата, разбира се, че голямо топче няма да се побере в устата на една малка риба, така че ако искате по-малки видове, тогава ще ви се наложи да използвате по-малка стръв. Въпреки това, ако сте насочени към по-голяма риба, тогава може да използвате по-голямо топче, тъй като, макар че вероятно ще получите по-малко кълванета, няма да се налага да се ангажирате с по-малки риби. Също така трябва да обмислите размера на вашата кука, когато избирате Вашето бойли (и обратното), тъй като трябва да имате оптимално съотношение на размера на куката към топчето, за да сте сигурни в успешен завършек при ваденето на рибата.

И двете форми на бойли имат много и най-различни вкусове. Избраният от вас вкус вероятно ще зависи от комбинация от неща, включително мястото, към което сте се насочили, и сезона. Като цяло, през по-топлите месеци рибарите са склонни да използват по-остра, примамка с аромат на риба или разновидностите на Crab. Те имат високо съдържание на масло и рибно брашно, което се разпространява във водата, за да привлече риба към вас. Това също означава, че тези примамки са богати на мазнини и хранителни вещества и ще подхранват рибата, за да им позволи да расте. В по-студените месеци по-сладката база на млечни протеини често е предпочитаният избор. Това е така, защото по-сладките аромати се разсейват по-добре чрез по-студени води, което ги прави по-успешни атрактанти в тези условия. По-сладките бойли също имат по-ниско съдържание на мазнини, което гарантира, че не прехранвате рибата през зимата. Рибните диети са закърнели в по-студените месеци и силно мазната примамка ще нахрани рибата ви бързо, като ги накара да напуснат зоната на петното по-рано. В рамките на тези две категории, специфичните вкусове, които ще използвате, ще зависят от мястото на риболов.

Бойлите често се доставят в разфасовки от 1 кг до 10 кг, а wafters, pop-up и dumbels са в малки кутийки. Dynamite baits и Carp Zoom са само две от популярните марки, които предлагаме.

Boilies - 10 kg - 20mm Boilies - 10 kg - 20mm
Не е наличен
Производител: Raven Модел: F933881
Четири вкуса бойлита с доказани аромати. Изключително подходящи са, когато се е събрала цяла компания за риболов или пък планирате да прекарате повече време на водоема.Характеристикитегло - 10 кг, аромат - Monster Crab,  диаметър - 20 мм.тегло - 10 кг, аромат - ананас,    ..
81.20 лв.
CC - Raspberry & Black Pepper 20mm
Не е наличен
Производител: Crafty Catcher Модел: F944204
Високоефективна подхранка с неустоим аромат, отчела голям брой уловени риби по време на тестовете. Подхранката е във формата на бойлита с 20мм големина, съдържащи смес от ядки, семена и млечен протеин. Разфасовка - 1 кг...
15.45 лв.
DB Boilie Pop-Up Two Tone
Не е наличен
Производител: Dynamite Baits Модел: F931644
Ново допълнение към все по-популярната серия Fluro Pop-up на Dynamite Baits. Отлична комбинация между два ярки и отличителни аромата и цветове. Примамка, която няма да бъде подмината от нито един шаран!Характеристикидиаметър - 15 мм, аромат - ананас + слива..
21.70 лв.
Производител: Dynamite Baits Модел: F931213
За направата на тези Pop-ups е използвана добавка Robin Red, която е една от най-добрите атрактанти за шаран на пазара. Силната миризма и яркият червен цвят правят топчетата неустоими за шараните. Могат да бъдат използвани както самостоятелно, така и в комбинация с други топчета.Характеристики ..
22.00 лв.
Производител: Dynamite Baits Модел: F929805
Стръв, която няма нужда от представяне - The Source Boilies е най-продаваният продукт под формата на протеинови топчета, с който марката Dynamite Baits може да се похвали. Създадени са от личната рецепта на Тери Хърн, която включва 100% натурални съставки. В нея влизат високопротеиново рибено брашно..
35.80 лв.
Производител: Dynamite Baits Модел: F929807
Стръв, която няма нужда от представяне - The Source Boilies е най-продаваният продукт под формата на протеинови топчета, с който марката Dynamite Baits може да се похвали. Създадени са от личната рецепта на Тери Хърн, която включва 100% натурални съставки. В нея влизат високопротеиново рибено брашно..
35.90 лв.
Производител: Dynamite Baits Модел: F929802
Продукт, който допълва серията на легендарните The Source Boilies. Основава се на същата успешна рецепта разработена от Тери Хърн, която включва 100% натурални съставки. В нея влизат високопротеиново рибено брашно и храна за птици, към която има добавени смлени черупки от яйца, допринасящи за уникал..
21.90 лв.
FilStar Протеинови топчета - 3кг. FilStar Протеинови топчета - 3кг.
Не е наличен
Производител: Filstar Модел: F943735
FilStar Протеинови топчета - 3кг. Бързоразтворими протеинови топчета, предназначени за бърз риболов в комерсиални водоеми (еднодневни излети). Отделянето на съставките започва още в първите минути след потапяне във водата. Разтварянето на топчето е между три и четири часа в зависимост от температур..
26.50 лв.
JVS Mini Boilies
Не е наличен
Производител: JVS Модел: F938171
Поп-ъп топчета за риболов.Характеристикитегло- 50 гр, аромат - Holy Halibut, диаметър - 10 мм...
6.30 лв.
Sessionpack Complete Pop-Up Sessionpack Complete Pop-Up
Не е наличен
Производител: Raven Модел: F936008
Комплект от необходимата захранка за успешен риболов в кутия. Съдържа 2.5 кг бойлита, шепа разноцветни pop-ups и течност за подсилване на вашата захранка.Продукта се предлага в два аромата:Характеристикитегло- 2.5 кг, аромат - скопекс,             диаметър -..
47.60 лв.
Sonu Drilled Boilies
Не е наличен
Производител: Sonubaits Модел: F935963
Опаковката включва 2 стопера с косъм и игла на Korum, както и достатъчно топчета за един добър риболов. Много често топчетата се напукват или чупят, докато се пробиват, но тук проблемът е решен, тъй като топчетата са предварително пробити.Характеристикитегло - 60гр, ароамт - Bloodworm Fishme..
12.90 лв.
Балансирани - CRC - Fast Food Wafters
-20 % Не е наличен
Производител: Crafty Catcher Модел: F933114
Тези изключително добре балансирани топчета са съставени от 50% шаранска захранка и 50% pop up микс, който придава лекота на примамката и балансира теглото на куката, като предоставя една по-естествена презентация. Wafters със сигурност ще Ви помогнат да хващате повече риба, както и да заблудите по-..
11.30 лв. 9.07 лв.
Показва 1 до 12 от 64 (6 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.