Меню
Количка

Протеинови топчета за риболов на шаран

Протеинови топчета за риболов на шаран

Когато гледате вариантите за примамки за шарани, първото нещо, което ще видите, са протеиновите топчета или т.нар. БОЙЛИТА. Те са най-популярният избор на риболовците на шаран по целия свят и не е изненадващо защо! Малки и кръгли, тези бойлита имат хранителни вещества и атрактанти, които ще привлекат шараните и ще ги държат на петното за часове. Има два основни вида бойли: бойлита за стръв и такива за захранка.

Протеиновите топчета са традиционно предпочитана стръв сред сериозните рибари. Това е така, защото те съдържат много активни пресни съставки, които ги правят невероятно привлекателни във водата, както на аромат така и на цвят.

Бойлите се използват предимно по два начина: първият начин е във формата на захранка и служат за привличане на шарана на петното. Вторият начин е като стръв на куката с подходящ монтаж според ситуацията. Има много начини да представите вашата стръв, в зависимост от оборудването и методите, които използвате.

И двете форми на бойли се предлагат в различни размери, обикновено между 10 мм и 20 мм в диаметър - въпреки че може да намерите някои бойли, които излизат от този диапазон. Като общо правило, вие ще искате да приспособите размера на топчето, което използвате, въз основа на размера на рибата, която търсите. В края на краищата, разбира се, че голямо топче няма да се побере в устата на една малка риба, така че ако искате по-малки видове, тогава ще ви се наложи да използвате по-малка стръв. Въпреки това, ако сте насочени към по-голяма риба, тогава може да използвате по-голямо топче, тъй като, макар че вероятно ще получите по-малко кълванета, няма да се налага да се ангажирате с по-малки риби. Също така трябва да обмислите размера на вашата кука, когато избирате Вашето бойли (и обратното), тъй като трябва да имате оптимално съотношение на размера на куката към топчето, за да сте сигурни в успешен завършек при ваденето на рибата.

И двете форми на бойли имат много и най-различни вкусове. Избраният от вас вкус вероятно ще зависи от комбинация от неща, включително мястото, към което сте се насочили, и сезона. Като цяло, през по-топлите месеци рибарите са склонни да използват по-остра, примамка с аромат на риба или разновидностите на Crab. Те имат високо съдържание на масло и рибно брашно, което се разпространява във водата, за да привлече риба към вас. Това също означава, че тези примамки са богати на мазнини и хранителни вещества и ще подхранват рибата, за да им позволи да расте. В по-студените месеци по-сладката база на млечни протеини често е предпочитаният избор. Това е така, защото по-сладките аромати се разсейват по-добре чрез по-студени води, което ги прави по-успешни атрактанти в тези условия. По-сладките бойли също имат по-ниско съдържание на мазнини, което гарантира, че не прехранвате рибата през зимата. Рибните диети са закърнели в по-студените месеци и силно мазната примамка ще нахрани рибата ви бързо, като ги накара да напуснат зоната на петното по-рано. В рамките на тези две категории, специфичните вкусове, които ще използвате, ще зависят от мястото на риболов.

Бойлите често се доставят в разфасовки от 1 кг до 10 кг, а wafters, pop-up и dumbels са в малки кутийки. Dynamite baits и Carp Zoom са само две от популярните марки, които предлагаме.

ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER TRUE FOOD BOILIES 20 ММ, 1 КГ
Ново
Производител: Pelzer Модел: S232020
Pelzer True Food Boilies са направени на базата на опита и знанията, придобити от повече от 20 години производство на шаранска стръв!Балансираните базови смеси в комбинация с доказани атрактори и аминокиселини правят тези боили изключително надеждни примамки.Хранителните съставки и неустоими..
15.30 лв.
Протеинови топчета PELZER SUSHI BOILIES, 1 КГ Протеинови топчета PELZER SUSHI BOILIES, 1 КГ
Ново
Производител: Pelzer Модел: S210012
Изключително успешните топчета Sushi Boilies прави улова още по-лесен от всякога!Примамка, направена на основата на рибено брашно, която поради своя състав е особено добра алтернатива на конвенциоанлните пеотеинови топчета.Pelzer Sushi Boilies съдържа високопротеинови съставки, цитрусов есте..
22.00 лв.
Протеинови топчета PELZER SUSHI BOILIES 21 ММ, 250 Г Протеинови топчета PELZER SUSHI BOILIES 21 ММ, 250 Г
Ново
Производител: Pelzer Модел: S208021
Изключително успешните топчета Sushi Boilies прави улова още по-лесен от всякога!Примамка, направена на основата на рибено брашно, която поради своя състав е особено добра алтернатива на конвенциоанлните пеотеинови топчета.Pelzer Sushi Boilies съдържа високопротеинови съставки, цитрусов есте..
7.00 лв.
ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER PROTON BOILIES, 20 ММ ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER PROTON BOILIES, 20 ММ
Ново
Производител: Pelzer Модел: S200020
Протеинови топчета Pelzer Proton Boilies бързо привличат рибата, благодарене на меката текстура, която оптимизира отделянето на атрактор. В състава на топчетата има пълна гама от атрактивни аромати като рибно брашно, ракообразни брашно, червеи, екстракт от мида, екстракти от морски водорасли и висо..
18.90 лв.
ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER ONE SHOT ATTRACT BOILIES, 20 ММ ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER ONE SHOT ATTRACT BOILIES, 20 ММ
Ново
Производител: Pelzer Модел: S260402
Протеинови топчета Pelzer One Shot Attract Boilies изработени от 100 % натурални съставки.Вкусовите качества на Pelzer One Shot Attract Boilies бързо стимулират апетита на рибата, благодарение на естествените съставки от които са направени.Размерът на топчетата е 20 мм Количество: 250 гр..
4.50 лв.
ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER NEON POP UP COLOR MIX 16ММ, 100Г ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER NEON POP UP COLOR MIX 16ММ, 100Г
Ново
Производител: Pelzer Модел: S105016
Протеинови топчета Pelzer Neon Pop Up Color Mix 16мм, 100гПротеинови топчета с ярък неонов цвят, който силно се отличава под водата. Притежават голяма плаваемост и устойчивост, а вкусовите качества на Pelzer Neon Pop Up бързо стимулират апетита на рибата.Размерът на топчетата е 16 мм Количе..
14.00 лв.
ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER MTX BOILES, 21 ММ, 250 Г
Ново
Производител: Pelzer Модел: S220015
Pelzer MTX Boiles са едни от най-популярните бойли на PelzerЦелта на Pelzer е да създадът най-привлекателната стръв - резултатът е революционна примамка, базирана на естествени природни съставки, които стимулират рибата да се храни.Pelzer MTX Boiles съдържат в себе си аминокисилини и мазнини..
6.30 лв.
ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА PELZER MTX BOILES (15 И 21 ММ), 1 КГ
Ново
Производител: Pelzer Модел: S220015
Pelzer MTX Boiles са едни от най-популярните бойли на PelzerЦелта на Pelzer е да създадът най-привлекателната стръв - резултатът е революционна примамка, базирана на естествени природни съставки, които стимулират рибата да се храни.Pelzer MTX Boiles съдържат в себе си аминокисилини и мазнини..
20.70 лв.
Протеинови топчета Nash Bait Instant Action Hot Tuna 2+1
Ново
Производител: Nash Tackle Модел: A3968
Новото горещо допълнение към гамата Instant Action, Hot Tuna е примамката, която очакват феновете на рибено комбинираните съставки, които са били ключови части от известните рецепти на Nashbait като Monster Pursuit и TG Active.Риба тон смесва два рибни основни микса и подбрани храни за птици с ..
38.99 лв.
Протеинови топчета FilStar - 250 гр Протеинови топчета FilStar - 250 гр
Най-продаван
Производител: Filstar Модел: F941095
Бързоразтворими протеинови топчета, предназначени за бърз риболов в комерсиални водоеми (еднодневни излети). Отделянето на съставките започва още в първите минути след потапяне във водата. Разтварянето на топчето е между три и четири часа в зависимост от температурата на водата и дълбочината на водо..
6.20 лв.
Производител: Dynamite Baits Модел: F942444
Атрактивна подхранка във формата на бойли, която съдържа уникална комбинация от подправки, рибено брашно, чесън и GML (специална смес от миди). GML добавката е истинска бомба от аминокиселини, протеини, въглехидрати и витамини. Благодарение на перфектно балансираните съставки тези бойлита са изклю..
28.30 лв.
Протеинови топчета CPK XXL Belachan & Squid 5 kg.
Ново
Производител: CPK Carp & More Модел: A4477
Ако питате нас, то бойлитата CPK XXL са абсолютна класика.Бойлитата XXL са висококачествена стръв на рибна основа с нужното количество Robin red и точният и важен микс от аромати на калмар (squid)и ферментирала скарида (belachan). Това е първият продукт в гамата на CpkCarpandMore и неговата крайна ..
110.00 лв.
Показва 1 до 12 от 32 (3 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.