Меню
Количка

Шаранджийски макари

Шаранджийски макари

Има много и различни видове шаранджийски макари на разположение, както малки така и големи - всички от които са идеални за риболов на шаран. Всяка от тях има своите специфични цели. В онлайн магазин "Ribarnik.com" има на разположение различни видове макари и характеристики за тях, за да ви помогнем да изберете идеалната макара за вашите нужди и вашия бюджет.

Първото нещо, което трябва да обмислите, когато си търсите шаранджийска макара, е материалите, използвани за създаването и. Инвестирането в първокласна макара си изисква добри средства, тъй като материалът, от който е направена, ще се отрази на нейната тежест, издръжливост и производителност. Като общо правило, искате да инвестирате в лека макара, която предлага високи нива на якост или твърдост. Това ще гарантира, че вашата макара ще стои перфектно на вашата въдица, като същевременно трябва и да е здрава, за да издържи натоварването на всяка риба в тежка битка. Материалите, използвани в съвременните барабани, включват графит, въглерод и магнезий. Всеки производител ще се закълне в собствения си специално проектиран материал и всеки ще твърди, че предлага най-много по отношение на леката и висока производителност. Шаранските макарите на Shimano, например, използват "Ci4" в тялото и макарата - това е материал, който риболовният екип на Shimano е взел назаем от велосипедната дивизия на марката и вярват, че това е най-лекият и най-твърд материал на пазара днес. От друга страна, макарите на Daiwa използват "Air Metal Engineering" и материал на базата на магнезий в Zaion. Марката също заявява, че това е най-леката и най-твърдата макара. Макарите, които включват тези специално проектирани материали, често ще дойдат с по-високи разходи от ролките, които използват въглероден композит и графитен материал въпреки, че това не означава, че въглеродните композитни и графитни макари не са на ниво. Всъщност по-голямата част от барабаните, които ще намерите в нашия магазин, ще имат въглероден или графитен корпус и всички те са предпочитани от най-добрите рибари - от най-евтините модели до "ТОП МОДЕЛИТЕ".

Твърдостта на тялото на макарата и дълготрайността са две от най-важните неща, които трябва да се имат предвид, независимо от материала, от който е произведена. Шаранджийска макара с твърдо тяло ще държи всички вътрешни компоненти на макарата на правилното място, дори когато тя е под напрежение от голяма риба, което ви дава възможност да увеличите силата, която упражнявате чрез дръжката на макарата. Често ще забележите, че дръжката на макарата е изработена от алуминий. Това е така, защото алуминият е лек и издръжлив, което гарантира, че може да издържи на постоянното въртеливо триене. Материалът на рамката и макарата обаче е само върхът на айсберга, когато става дума за изграждането на висококачествена макара за шаран

Зъбните колела и роторът на барабана играят огромна роля в качеството на вашата макара. С рамката и тялото се търси издръжливост, с ротора и предавките - точност. Всъщност, колкото по-точно се свързват роторът и зъбните колела, толкова по-трайни са тези компоненти. Несъответстващите предавки не само ще доведат до лоши резултати, но и ще предизвикат преждевременно износване на тези жизненоважни вътрешни компоненти. Прецизността в тези компоненти също ще повлияе на силата на завъртане, която притежава вашата макара. Ако сте рибар, който иска да се насочва към трофейни шарани в тежки условия, тогава ще ви трябва макара от висок клас. Предавателното отношение ще ви даде някаква представа за това, колко влакно е в състояние да извлече с всеки оборот на дръжката.

Друго ВАЖНО нещо, което трябва да се помисли са броя на лагерите в макарата. Независимо дали това са сачмени лагери, защитени лагери, устойчиви на корозия или ролкови лагери, всички те са предназначени да намалят вътрешното триене в барабана. Триенето е една от най-големите причини за износване на макарата, особено ако някаква песъчинка или мръсотия успее да проникне в тялото на барабана, тъй като това ще изостри процеса. Въпреки това, лагерите не само увеличават продължителността на живота на Вашата макара, но и помагат при работата с нея. Намаляването на триенето създава гладкост, което прави кастингът по-последователен. Ако търсите "гладка" макара, тогава обикновено правилото, е че колкото повече лагери има ролката, толкова по-добре ще я управлявате. Допълнителен лагер, който може да откриете, особено при фиксирани марки, които предлагат функция за свободно пускане, е анти-обратен лагер. Понякога известен като еднопосочен лагер, това предотвратява възвръщането на дръжката, помагайки при ваденето на риба.

Друга важна характеристика, на която трябва да се обърне внимание, когато инвестирате в макара, е редът на линията. Полагането на линията е начинът, по който линията на барабана и идеалната макара ще ви осигурят равномерно и последователно подреждане. В края на краищата, въдицата и барабана вървят ръка за ръка, и само чрез правилното навиване на линията си ще можете да използвате макарата до пълния и потенциал. Линията има огромни последици за разстоянието, което макарата може да постигне, както и точността. Макарата, която има равномерна линия, може да добави допълнителни плюсове за разстоянието, което иска да постигне риболовеца, който обича да се насочва към далечния бряг и големи открити водни пространства.

Има един основен вид макари, които трябва да се вземат предвид при риболова на шарани, който след това се разделя на три категории. Този тип главен барабан е известен като фиксирана макара, въпреки че понякога се нарича и въртяща се макара. Това е изключително гъвкав тип макара, който може да се използва в риболовните дисциплини с голям ефект. Объркващото тук, е че някои фиксирани барабани за макара могат да предложат функция за свободно пускане  и са известни още като макари за свободна употреба. Третият тип макара е голяма макара. Това е по същество огромна макара с голяма шпула. Могат да съберат повече влакно от класическата фиксирана макара. Големите шпули първоначално са били измислени за морски риболов, след това шаранджиите осъзнаха този потенциал и го вкарват в този вид риболов.

Има огромна гама от фиксирани макари и може да се разделите с всяка сума между 20 и 1200 лв., за да получите макарата на мечтите си. Както винаги, когато сте в бюджета за риболов на шарани, си струва да имате предвид, че рибарите често ще ловят с три пръчки и макари на своята стойка - така че всяка сума, която гледате, трябва да бъде умножена ПО три. Ако това звучи малко обезсърчително, не се притеснявайте онлайн магазин "Ribarnik.com" предлага разнообразни цени за всеки свой КЛИЕНТ. Като ориентир, нашите най-популярни макари са с тенденция да се появяват между 40 и 300 лв., въпреки че тези суми се сменят често.

Фиксираните макари зависят от това коя ръка е вашата доминантна. Заслужава да се отбележи, че повечето рибари ще използват доминиращата си ръка за държене на въдицата и тяхната по-слаба ръка за въртене, така че ако пишете с дясната си ръка, тогава ще търсите ролка с дръжката отляво. Също така си струва да се отбележи, че можете да получите и двойни единични дръжки. Това се свежда главно до лични предпочитания, като някои рибари твърдят, че двойната дръжка е по-балансирана, а други, че една дръжка е по-лесна за обръщане.

Главният избор, с който ще се сблъскате е ЗАДЕН ИЛИ ПРЕДЕН аванс. Те се отнасят до позицията на плъзгащия се бутон на барабана. Като цяло, задния аванс се смята за по-лесен за управление, тъй като плъзгащият се диск е близо до дръжката, така че не е нужно да движите ръката си толкова далеч, докато вадите риба. Въпреки това, през последните години макарите с преден аванс станаха по-популярни. Често известна като система е "baitrunner" ( двоен аванс ). В момента, в който го активирате, системата за плъзгане се включва - въз основа на настройката на предната част на барабана. Това е все по-популярна система. Горните барабани също ще предлагат свръхбързо плъзгане - това ви позволява да превключвате между нула и пълно плъзгане за по-малко от половин завъртане на плъзгащия се бутон.

Фиксираните макари са класифицирани по размер. Те са между 1000 и 3500 за барабаните на по-малкия край на спектъра (идеални за насочване на малки риби на къси разстояния); 4000 и 5500 за макари в средния диапазон (идеален за средни по размер води и риба); и всичко, което надхвърля 6000, е известно като голяма макара ( идеална за големи шарани за големи водоеми ). Като цяло британските риболовци на шаран ще закръглят за макара със средни или големи размери, тъй като те ви позволяват да се наслаждавате на по-голямата част от местата за риболов на шарани. Ако търсите да ловите риба от разстояние, тогава ще искате да инвестирате в голяма макара с голяма шпула. Те са оценени до 10 000 или повече и са предназначени да държат огромно количество влакно. Това ви позволява да хвърляте екстремни разстояния - особено когато сте в двойка с 13-футов ( 3,90м ) прът с 50-милиметрови водачи.

Големите шарански макари с големи шпули през годините са нараснали с популярността си, тъй като дистанционният риболов все повече се превръща в път за модерния риболов на шарани. Тези макари са претърпяли огромни технологични подобрения, откакто са били проектирани за първи път. Въпреки това, най-голямото подобрение, наблюдавано в тези макари, е техният размер. Първоначално големите ролеви барабани се похвалиха не само с огромна макара, но и с тялото, което да съвпадне. Днес големите ролеви шпули са значително по-малки, но все още предлагат извънгабаритни шпули, но го сдвояват с намалено тяло. Това гарантира, че рибарите не се сблъскват с проблем при съхранението, тъй като големите шпули трудно се съхраняват върху изработени въдици.

Ние имаме широка гама от макари за шаран на склад в онлайн магазин "Ribarnik.com". Те включват макари от някои от най-добрите световни марки за риболов на шаран. Като например Daiwa, FOX и Shimano, това е просто върхът на айсберга, когато става въпрос за върховите барабани, с които разполагаме. Ако започнете да практикивате риболов, FOX е голяма марка с популярни инструменти. Faith е по-ново име на сцената за риболов на шаран, но вече се правят първи стъпки по отношение на макарите си. Всъщност всички големи имена в риболова на шарани имат своя собствена гама от макари, включително такива като Filstar, Nash и Korum. С редица достъпни цени, можете да изберете макарата, която не само отговаря на вашите нужди, но също така отговаря и на бюджета ви.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно някоя от макарите в нашия сайт, моля, не се колебайте да се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти. Екипът също са рибари и често ще могат да ви дадат информация, базирана на собствения си опит от първа ръка за макара. Цялата ни информация за контакт може да бъде намерена в сайта.

Filstar Precision Carp 80
Не е наличен
Производител: Filstar Модел: F929986
Характеристики:• Червячна предавка • Алуминиево тяло • Анти-ревърс • Метална LONG CAST шпула • Дръжка с ергономична EVA ръкохватка • Бигел с увеличен диаметър Вместимост на шпулатаPrecision Carp 80 - 0,40/340, 0,50/215, 0,60/150модел 80 - лагери 6, предавателно число 4.2:1, тегло 779гр..
105.90 лв.
Производител: Filstar Модел: F930213
Макара с "baitrunner" система и ръкохватка с "soft rubber knob". Макарата се предлага с навита корда на шпулата.Вместимост на шпулата:FilStar Target Carp 50 BR - 0.35/180, 0.40/140, 0.50/100;FilStar Target Carp 60 BR - 0.40/220, 0.50/140, 0.60/100.Продукта се предлага в два модела: carp 50 и ca..
34.50 лв.
Макара - FilStar Pro Runner
Не е наличен
Производител: Filstar Модел: F942307
Надеждна Baitrunner макра за шарански риболов с елегантен дизайн и много плавен ход.- 6 лагера; - Резервна графитна шпула; - Анти-ривърс.Характеристика: размер 4000; лагери 5+1;предавателно число 5.2 : 1; тегло 364грразмер 6000; лагери 5+1;предавателно число 5.2 : 1; тегло 476гр..
43.40 лв.
Макара Aerlex XSB
Не е наличен
Производител: Shimano Модел: F939626
Новите серии макари Aerlex предлагат изключителна здравина и мощ независимо дали ги ползвате за риболов на големи шарани или сърфов риболов. Наред с козметичните промени, функционалните подобрения включват Instant Drag, Aero Wrap II редене на влакното с двускоростна осцилация, което заедно с AR-C шп..
245.00 лв.
Макара Aerlex XTB
Не е наличен
Производител: Shimano Модел: F939627
Новите серии макари Aerlex предлагат изключителна здравина и мощ независимо дали ги ползвате за риболов на големи шарани или сърфов риболов. Наред с козметичните промени, функционалните подобрения включват Instant Drag, Aero Wrap II редене на влакното с двускоростна осцилация, което заедно с AR-C шп..
240.80 лв.
Производител: Sea eagle Модел: S280276
Характеристики:Размер: 7000 Лагери: 1 BB Капацитет на шпулата, мм/м: 0.40 - 337 / 0.50 - 216 / 0.60 - 150 Предавателно отношение: 4.1:1 Тегло: 526 гр...
26.70 лв.
Макара Beastmaster XB
Не е наличен
Производител: Shimano Модел: F944362
Beastmaster XB е последната версия макара от серията Beastmaster XTA/XSA и е с най-изгодна цена сред Big Pit макарите на Shimano. Моделът е снабден с алуминиева шпула, чиято вместимост при влакно 0,35мм е 400м, това прави макарата чудесен избор за риболовци, които търсят далечна дистанция. Beastmast..
180.60 лв.
Производител: Sea eagle Модел: S280279
Макара CARP UNIVERSAL е идеалното решение за риболов на шаран. Въпреки, че разполага със само един лагер, притежава много добър балансирани ротор и дръжка. Макарата е оборудвана.  Лагери:1 лагер. Капацитет на шпулата, мм/м: 0.35 - 220 / 0.40 - 170 / 0.50 - 110. Предавателно отношение: 5.2:1. Т..
26.70 лв.
Макара Faith Crusader LC 14000 Макара Faith Crusader LC 14000
Не е наличен
Производител: Faith Модел: F944984
Faith Crusader LC 14000 е качествена longcast макара за сериозни рибари. Моделът изпъква с елегантен дизайн, разполага с ергономична дръжка и е перфектна за дълги замятания. Двойният клипс ви позволява бързо да захранвате и да ловите риба на две различни дистанции. Характеристики: - Червячна преда..
147.00 лв.
Производител: Faith Модел: F941606
Faith Runner LS 6000 е шаранска макара, с бейтранър механизъм (свободна шпула) и голяма скоба на бигела, която предотвратява бради и позволява по-далечни замятания.Размер 6000 : Лагери 5 + 1, пред.число 5.2:1, тегло 490 гр..
77.00 лв.
Макара FilStar Arex 10000 Макара FilStar Arex 10000
Не е наличен
Производител: Filstar Модел: F943041
Характеристики:5+1 лагера; Прецизна червячна предавка; Алуминиев корпус; Високоустойчиви графитни материали; Компютърно балансиран ротор; Метална LONG CAST шпула; Предавателно число - 4.6:1;Тегло: 760 гр Вместимост на шпулата:0.4 mm / 420 m 0.5 mm / 270 m 0.6 mm / 180 m..
91.40 лв.
Производител: Filstar Модел: F935695
Характеристики: • Прецизна червячна предавка • Slow Oscillation • Extra power gear • Метална LONG CAST шпула • Дръжка с ергономична EVA ръкохватка• Резервна шпула • Влакно, което се побира при един пълен оборот - 91cm.Вместимост на шпулата:0.4 mm / 320 mмодел 8000 - лагери 9+1, пред..
159.50 лв.
Показва 1 до 12 от 24 (2 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.