Ribarnik.com

Порталът на рибарите в България 

  • Състезание на Raduta Lake 20-22 Октомври

  • Мястото, където можете да споделите или намерите състезания и турнири по риболов
Мястото, където можете да споделите или намерите състезания и турнири по риболов
 #1364  от v1ppers0nn
 07 ное 2017 22:14
Състезанието беше около 48 часа от 20 до 22 октомври 2017г. Общо бяхме 84 отбора. Около 15 отбора бяха от България, другите от Румъния.

Всичко беше точно, докато не разбрахме, че тегленето няма да е както друг път. Всички очакваха, че първо ще се тегли за теглене подред и след това за сектор, но не... Първо теглихме за кой подред да сме и избрахме 43 номер. До тук добре. Но... трябваше всеки сам да избира къде да е на язовира. Имаше над 100 сектора. Отиваш на картата и избираш където искаш. Това беше нагласено така, че да е за хора, които са ходили над 20-30 пъти, за да знаят горе долу язовира. Избрах 63 сектор... не знам защо :) Имаше отбори, които са ставали 2ри и 3ти на други състезания, но пак не знаеха къде да застанат.

Отиваме ние на сектора... не можем да метнем въдица. Отгоре ни всичко беше клони. Звъним на съдията да дойде. Минаха 20-тина минути и дойде, като ми обясни, че можело да се мята... като влезеш във водата.

След 48 часа почивка резултата е от 84 отбора само 19 хванали риба. И то как са я хванали ... не се знае. Има дисквалифицирани отбори. Едни ловили с 8 пръчки (от позволени 4), други мятали с пружини... Румънска му работа. От българските отбори 2 имаха по 1 риба.

Не знам какво се случи на това състезание, но по-тъпо състезание е нямало до сега. Това за толкова време и толкова отбори (до сега май е нямало толкова много на състезание) да се изкарат 200 килограма риба... странна работа.