Ribarnik.com

Порталът на рибарите в България 

  • Накъде,по време на забраната.

  • Всичко за местата, в които не можете да влезете без да си платите
Всичко за местата, в които не можете да влезете без да си платите
 #153  от lz1igr
 17 апр 2017 18:05
Ако съм сбъркал мястото,моля да ме извини Админа и да премести темата където смята,че и е мястото.Обаче въпроса е неясен относно ИАРА ,а и на мен и вероятно на много колеги.И така.Въпроса е къде можем да отидем на риболов,по време на забраната освен водоемите,които не принадлежат към забраната?Според някои колеги и ИАРА арендованите язовири са забранени,а частните-разрешени.Това е обяснимо,защото частниците разчитат на популацията и навярно отделно отглеждат майките-в отделен басейн.Но,тук ме гризе друга мисъл-доколкото съм наблюдавал хвърлянето на хайвер,в това мероприятие участват и мъжките,които притискат женската от двете страни.Е,тогава какво ловим?Надявам се някой колега по-осведомен да ни светне.
 #157  от v1ppers0nn
 18 апр 2017 22:10
Според мен: истината е, че частните язовири печелят най-много покрай забраната. Не им пука много много дали ще си хвърлят хайвера или не. Важното е тогава да "направят пари". Иначе можеш да ловиш в позволените водоеми. Щом са позволени... едва ли има риба, но не се знае. Положението в България е трагично. За да се оправи риболова тук, трябва да се направи забрана за риболов за 3 години на ВСИЧКИ водоеми. Тогава може да има някакъв шанс. Иначе... не вярвам.
 #158  от lz1igr
 22 апр 2017 09:41
Прав си за такава забрана,но за да се наложи тя,трябва и контрол на водоемите,а такъв няма.Единствено съм виждал проверки на 40-те извора-Асеновград,дори хванаха миналата година един мангус,но само го накараха да освободи рибата обратно.Ловеше на търмък.Все пак ми се струва,че ИАРА само фигурира без да дава точно становище по въпроса.Като че ли не им пука за риболова и рибите.Странно-на Запад тази институция е много стриктна в това отношение,а тук-трагедия.
 #161  от v1ppers0nn
 23 апр 2017 10:32
След вчерашните протести имаше много обещания от ИАРА, но да видим какво ще се случи.
 #162  от lz1igr
 24 апр 2017 08:36
Само дано не е като в оная песен-а дано,ама надали.Много ми е интересно дали там в ИАРА са разбрали за нашите протести.Ако някой разбере да пише.