Меню
Количка

Блог - щука RSS Feed

08 Jun Пролетен риболов на щука
Ribarnik.com 0 3045
Щуката е хищникът, който във въдичарското братство е на особена почит и му се отделя специално внимание. Агресивността, лакомията, мощта и бързината му са известни на всеки риболовец. Тръпката при улов на петнистия хищник е силна и завладяваща. Именно поради това щуката е търсена и ценна както от въдичари с голям стаж, така и от начинаещи. Опитните..
23 May Риболов на бяла риба в течащи води
Ribarnik.com 0 2861
Риболовът на тежко е специфичен само за определена част от риболовното съсловие. Плувката прилягана тези, които обичат непрекъснатото движение и търсенето на риба. Големите реки, особено в долните си течения предлагат чудесна възможност за почитателите на хищните обитатели на водоема и плувката. Тук предимно с подвижен монтаж могат да бъдат уловени..
21 Apr За щука без предрасъдъци
Ribarnik.com 0 2230
На дълбоко или на плитко? Преобладаващо мнение сред рибарите е, че в средата на лятото щуката предпочита обраслите с растителност плитчини. Привържениците на спининговия риболов твърдят, че крайбрежните плитчини се обитават от малки и средни по размер щукички, а големите екземпляри се крият в ямите и вировете.Подобна класификация е условна. Ня..
03 Jan За щуката - вярно или невярно
Ribarnik.com 0 1555
Щуката е хищник, който е готов винаги да нападне….?Невярно: Извън периодите на хранителната активност щуката е пасивна и най-често съжителства мирно с питомните риби, които се разхождат около нея. Тежко им обаче, когато щуката огладнее – следват жестоки нападения.Щуката е самотник, който не толерира присъствието на други щуки в ловнат..
05 Dec Риболовът като бизнес. За платеният риболов и щуката
Ribarnik.com 0 968
В представите на обикновения българин пари от риболов се печелят единствено от продажба на такъми, както и от бракониерски „ удари “. НИЕ от R i b a r n i k . c o m  БИДЕЙКИ РАДЕТЕЛИ НА МОРАЛНИТЕ И ЛЕГИТИМНИ НАЧИНИ НА РАБОТА И ПЕЧАЛБА, ПОДКРЕПЯМЕ ОПТИМИЗИРАНЕТО И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО НА ВСИЧКИ, ЧИЙТО БИЗНЕС Е СВЪРЗАН С РИБАТА.Приватизацията не отми..
26 Oct Печена щука със зеленчуци
Ribarnik.com 0 271
Необходими продукти:800 гр. филе от щука 2 лимона Сол, черен пипер 3-4 скилидки чесън 100гр. краве масло 100 гр. зехтин 250 гр. сметана 100 гр. счукан сухар 1 връзка магданоз 2 големи глави лук 3 доматаНачин на приготвяне: Филетата се измиват и подсушават. Намазват се с дресинг от лимонов сок, сол, черен пип..
05 May Риболов на Щука – ESOX LUCIUS L.
Ribarnik.com 0 2436
Щуката, една от най-популярните риби. Това е така, защото има голям интерес към нея в Европа, Средна Азия и Северна Америка. Среща се в спокойните и пълноводни реки, в блатата и езерата. Харесва топлите води дори и бедни на кислород. Обитава местата обрасли с водна растителност, убежища при паднали дървета и камъни, места с подводни ями ( там се ук..
03 May Пълнена щука
Ribarnik.com 0 223
Щука с големина от един до един и половина килограма се очиства и и се сваля цялата кожата като ръкавица, измива се и се посолява леко.Месото на щуката се изчиства от костите, смила се на машинка за мелене на месо заедно с една филия хляб, натопена в мляко и добре изстискана.Всичко това се смесва добре с половин чаша зехтин, две яйца, наряз..
01 May Разрешава се риболова на Щука и Распер
Ribarnik.com 0 612
Днес се разрешава риболова на Щука и Распер според приложение 1 от ЗРА.Щука - от 15.Февруари - до 30.Април (ако няма изрична заповед на министъра удължаваща срока)Распер - от 01.Март - до 30.Април (ако няма изрична заповед на министъра удължаваща срока)..
27 Dec Риболов на щуки далеч от брега
Ribarnik.com 0 1261
Щуките се отдалечават от брега, когато усетят опасност - движение, предизвикано от прекалено много налични риболовци. Така щуките се изместват в части от водоема, които са отдалечени от брега и рибата се чувства в относителна безопасност. В тези случаи не ни остава нищо друго, освен да ловим на голяма дистанция. В следващите редове ще ви представим..
Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.