Меню
Количка

Блог - морски кефал RSS Feed

24 Apr За морския кефал и хляба
Ribarnik.com 0 3242
Хлябът е може би една от най-древните измежду познатите и използвани видове стръв, а кефаловите риби – онези, които най-добре от всички оценяват неговия неповторим вкус.През лятото дните са толкова дълги, че вече може да се помисли и за сериозен риболов. През този месец активността на морската фауна е много голяма в резултат на благоприятната т..
23 Feb Риболов на морски кефал по река Дяволска
Ribarnik.com 0 1443
Река Дяволска е една от реките по Южното Черноморие, в която се среща морският кефал. Реката протича пред Приморско. Устието и се намира на южния плаж на града. Освен от морски кефал се обитава от платерина, илария (кефалови риби), шаран, каракуда, белица, попчета. Тук е мястото да спомена, че между морския и речния кефал няма нищо общо. Единствена..
09 Jun Морски кефалови риби - ИЛАРИЯ и МОРСКИ КЕФАЛ
Ribarnik.com 0 4634
На леко и двете риби се ловят по един и същи начин. Като по-едър морският кефал изисква по-здрави такъми – влакно, не по-тънко от 0,20 мм, докато иларията се лови на 0,12 мм. По същия начин е и с куките – иларията изисква куки номер 12, а кефалът – номер 6 -8. И двете риби са стадни, но не се плашат от пляскането на въдиците по водата. Напротив, пр..
09 Nov Византийска тактика за черноморски кефал
Ribarnik.com 0 205
Обичам да се надлъгвам с черноморския кефал, защото смятам, че по интелект превъзхожда и сафрида, и заргана, а и гламавото попче. А и за да се измами някой кефал е нужен доста голям майсторлък. Затова се изкушавам да ви разкажа за едно кефалово сафари в Царево... Бях се дислоцирал на кея още по първи петли, защото предната вечер, на чашка, моят хаз..
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.