Меню
Количка

Блог - кефал RSS Feed

30 Jun Огромни кефали дебнат в Гърция
Ribarnik.com 0 931
Сериозното застудяване през февруари притъпи апетита на дребните риби по гръцките реки и даде ход на риболова на трофейни кефали, морунажи и щуки.Тази година и там нивото на реките е по-ниско, а водите са кристално бистри. Рибите са по-плашливи, но се ловят вече добре само с помощта на белите червеи. За ден си трябва около килограм захранване. ..
07 May Как да уловите трофеен кефал
Ribarnik.com 0 1404
Традиционните видове стръв са на ход, когато се търсят едри кефали през зимата. Риболовът може да е бавен, но наградата е голяма. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да уловите своя трофей!Големите кефали обичат да се крият в дупките под надвисналите клони на храсти и дървета, в дупките между потопените коренища, извън главния по..
24 Apr За морския кефал и хляба
Ribarnik.com 0 3242
Хлябът е може би една от най-древните измежду познатите и използвани видове стръв, а кефаловите риби – онези, които най-добре от всички оценяват неговия неповторим вкус.През лятото дните са толкова дълги, че вече може да се помисли и за сериозен риболов. През този месец активността на морската фауна е много голяма в резултат на благоприятната т..
03 Apr Нетрадиционен риболов на речен кефал
Ribarnik.com 0 2455
Риболовът на речен кефал е много емоционален и отстъпва може би само на този на пъстървата. Рибата е всеядна. Нейните избирателни способности и вкусови предпочитания обуславят разнообразно и питателно меню, включващо насекоми и техните личинки, дънни обитатели, малки рибки, плодови, тестени примамки и др.Кефалът е хитър и мнителен. Той посреща ..
10 Mar Риболов на едър кефал
Ribarnik.com 0 950
Известно на мнозина е, че кефалът е широко разпространен из нашите реки и водоеми.Ето защо си струва да положим малко допълнителни усилия при подготовката за успешен риболов на едър кефал. Изборът на подходяща тактика и подход към рибата често е решаващ фактор. Истинско предизвикателство си остава да хванем големия кефал – нещо, което изисква п..
23 Feb Риболов на морски кефал по река Дяволска
Ribarnik.com 0 1443
Река Дяволска е една от реките по Южното Черноморие, в която се среща морският кефал. Реката протича пред Приморско. Устието и се намира на южния плаж на града. Освен от морски кефал се обитава от платерина, илария (кефалови риби), шаран, каракуда, белица, попчета. Тук е мястото да спомена, че между морския и речния кефал няма нищо общо. Единствена..
13 Oct Хранилка за речен кефал и мряна
Ribarnik.com 0 1229
Този елементарен и същевременно ефективен монтаж за риболов с фидер е перфектен за речен риболов на мряна и кефал. Той е лесен за направа и може да се използва както в дълбоки, бавно-течащи реки, така и в плитки и бързоточни реки.Красотата на този монтаж е в това, че с него могат да се ловят всички по-големи речни обитатели, стига да използват..
09 Jun Морски кефалови риби - ИЛАРИЯ и МОРСКИ КЕФАЛ
Ribarnik.com 0 4634
На леко и двете риби се ловят по един и същи начин. Като по-едър морският кефал изисква по-здрави такъми – влакно, не по-тънко от 0,20 мм, докато иларията се лови на 0,12 мм. По същия начин е и с куките – иларията изисква куки номер 12, а кефалът – номер 6 -8. И двете риби са стадни, но не се плашат от пляскането на въдиците по водата. Напротив, пр..
01 Jun Мухарски риболов на речен кефал
Ribarnik.com 0 164
Този риболов предполага отличното познаване на мухите и експериментирането им през различните месеци на годината и нюансите на светлината. Макар и да се мъчат някои специалисти да развиват теорията за цвета на мухата, и то в полза на червената, определено никога не може да се каже какъв цвят муха е най-подходяща за риболов на КЕФАЛ.Някои специа..
21 Nov Риболов на едър кефал
Ribarnik.com 0 3506
[caption id="attachment_328" align="alignright" width="300"] Риболов на едър кефал[/caption] Известно на мнозина е, че кефалът е широко разпространен из нашите реки и водоеми. Ето защо си струва да положим малко допълнителни усилия при подготовката за успешен риболов на едър кефал. Изборът на подходяща тактика и подход към рибата често е решаващ ф..
18 Nov Спинингов риболов на кефал
Ribarnik.com 0 1899
[caption id="attachment_310" align="alignright" width="300"] риболов на кефал[/caption] През топлите месеци пъргавият, любопитен лакомник е във върховна спортна форма. Кефалът е изключително разпространен вид във водоемите на страната ни и уловът му е възможен на всички познати монтажи, а използваната стръв и примамки, представляват смайващо дълъг..
09 Nov Византийска тактика за черноморски кефал
Ribarnik.com 0 205
Обичам да се надлъгвам с черноморския кефал, защото смятам, че по интелект превъзхожда и сафрида, и заргана, а и гламавото попче. А и за да се измами някой кефал е нужен доста голям майсторлък. Затова се изкушавам да ви разкажа за едно кефалово сафари в Царево... Бях се дислоцирал на кея още по първи петли, защото предната вечер, на чашка, моят хаз..
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.