Меню
Количка

Водоеми RSS Feed

В тази категория ще откриете информация за всички водоеми в българия, които са подходящи за риболов.
31 юли Язовир Батак - всичко за него на едно място
Ribarnik.com 0 25305
Язовирът е изграден в красивата местност „Баташко блато“ в Западните Родопи. Носи името на едноименния град, които е разположен на няколко километра в югоизточна посока. Общата дължина на язовира при пълноводие е около 10 км, а най-широката му и разлята част – достига около 2,8 км. Южната част на водоема е по-равнинна и плитка, а на север (в участъ..
25 юли Река Камчия
Ribarnik.com 0 10091
Река Камчия е най-голямата наша река, която се влива направо в Черно море. Дължината й е около 250 км. Тя набира силата си от реките Голяма и Луда Камчия. За начало обаче се приема р. Голяма Камчия. Двете реки (Голяма и Луда Камчия) се събират при с. Цонево (някогашното Ракла) и по-нататък текат под името Камчия. Оттук реката се разлива и протича п..
10 юли Язовир Искър - всичко за любимия язовир на столичани
Ribarnik.com 0 13101
Язовир „Искър“ е любим риболовен обект на столичани. Посещава се от риболовци от Самоков, Ихтиман и други населени места. Близостта до София го прави много популярен в почивните дни. В по-топлите месеци на годината се превръща в оживено място за отдих на стотици почитатели на чистия въздух и красивата природа.Ще се опитам да направя кратка ретр..
18 апр Тънкости при риболова в река
Ribarnik.com 0 7751
При нормално равнище на водата кленът и пъстървата стоят на границата между течението и тихата вода, спускайки се към всяко подозрително нещо, идващо към него.При положение, че водата е много студена или висока, рибата се изтегля в тихите участъци, където не е необходимо да се бори с течението при улова на храна.При пълноводие рибата стои в..
12 апр Къде да ловим? - Язовир Огоста
Ribarnik.com 0 8468
Стената е разположена непосредствено до Монтана, а самият язовир е голям по площ и доста дълбок. Основно се пълни от едноименната река, устието на която при с. Г. Церовене е привлекателен обект – има множество прокопани изкуствени езера, които съдържат много риба. Голям приток е и река Бързия при брега откъм Берковица, също много посещавано място. ..
09 март Къде да ловим? - Язовир Васил Коларов
Ribarnik.com 0 2222
 Разположен от северната страна на Родопи планина, Васил Коларов се достига с кола лесно. Пътят е в сравнително добро състояние. Единствената по-лоша отсечка от около 10-тина км. наскоро бе ремонтирана. Ако идвате от София, се подминава язовир Батак и завивате на дясно по посока на язовир Доспат. Ако сте тръгнали от Пловдив през Пещера, язовир ..
07 март Къде да ловим риба? - Язовир Доспат
Ribarnik.com 0 12575
Разположен е от южната страна на Родопи планина. Отличен обект за риболовен туризъм. Лови се пъстърва, костур, кефал, уклей и шаран. В Доспат има магазин за риболовни принадлежности, който обикновено е зареден с рибки за стръв, бял и червен червей.След язовир Батак се хваща отбивката за Доспат. Подминават се яз. Беглика, яз. Васил Коларов и яз...
06 март Езерата в Рила и Пирин
Ribarnik.com 0 2160
Ще споделим познанията и опита си в риболова по Рилските и Пиринските езера. Става въпрос за следните методи: на дъно, булдо с мухи, булдо в комбинация с воблер и мухи, както и спинингов. Такъми Посочените методи се практикуват и в Рилските и в Пиринските езера, такъмите са едни и същи. За риболов на дъно са приложими прътове с дължина 200-330 см с..
08 фев Язовир Доспат - раят в Родопите
Ribarnik.com 0 3194
При максимален капацитет язовира е дълъг цели 19 км, а в а в най-широката си част достига 3 км. Простира се на площ от 18 кв. км с воден обем от 450млн. куб.м. Издължената му снага е разположена от северозапад на югоизток. Високо над североизточните брегове минава живописен път, свързващ градчетата Сърница и Доспат. Язовирът е строен в края на 60-т..
08 яну Риболов по река Велека
Ribarnik.com 0 8283
Река Велека – риболовен обект, привлекателен със своята екзотичност, своеобразие и невероятна красота. По конкретно става дума за местата около моста на шосето преди Синеморец и лагуната непосредствено при влизането на Велека в морето. Потънала в зеленина, образувайки живописни завои, реката носи нещо от очарованието на тропиците. Своеобразието и д..
04 дек Река ДУНАВ – риболов на дъно
Ribarnik.com 0 14226
На дъно – това е най-разпространеният начин на риболов по река Дунав. Всеки риболовец притежава поне една въдица, пригодена за улов на едри дунавски риби, която не пропуска да заметне дори и така, за всеки случай, разчитайки повече на късмет, отколкото на някаква закономерност. Вероятността за това обаче е твърде минимална. Ако искате да уловите бя..
05 окт Риболов в Бургаски окръг
Ribarnik.com 0 2691
Бургаски окръг е третия по големина в България. Граничи с Черно море, с Турция, с Ямболски, Шуменски и Варненски окръг. На неговата територия има 14 града. Селата в окръга са 245, обединени в 12 общини.Теренът на Бургаски окръг е разнообразен. От север се спускат склоновете на Източна Стара планина - Еминска, Карнобатска и Айтоска планина. Инте..
Показва 1 до 12 от 33 (3 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.