Меню
Количка

Уроци RSS Feed

24 юни Как се създава микс за бойли
Ribarnik.com 0 5129
Когато създаваш бойли микс, в началото може да изглежда доста обезсърчително, защото има толкова много съставки и трябва да се увериш, че ги комбинираш правилно, за да създадеш стръв, която се ролва лесно и лови риба систематично- това може да е голямо предизвикателство! Въпреки това, няма нищо по-удовлетворяващо от това да хванеш риба на стръв, ко..
01 юни Как да „излъжем“ каленика на напролет
Ribarnik.com 0 1465
Какво е пролетта? Това е сезонът, в който всеки истински риболовец бива озарен и обзет от натрапчиви чувства на надежда, свързани с реализирането и незабравими риболовни излети, след периоди на зимната пауза, ако въобще е имало такава. Още по-еуфорично в случая е, че тази надежда е напълно основателна.Що се отнася до каленика смятам, че най-под..
07 ян. Риболов на пъстърва – видове, характеристики, методи
Ribarnik.com 0 7468
Успеха за улов на пъстърва минава през три изисквания:Абсолютна дискретност по време на придвижването по дължината на брега. Желателно е да се избегне тропота на крака, събарянето на камъчета, жестикулации, носенето на добре видими дрехи; Майсторлъкът да се използват повече техники на риболов, за да има възможност за адаптация към променящ..
18 дек. Силиконови примамки - игра на цветове
Ribarnik.com 0 1958
Жълто, червено, сребристо, зелено, синьо – силиконовите рибки и туистерите се предлагат по магазините в огромно разнообразие от цветове и комбинации между тях. Кои от багрите обаче ще дадат най-добър ефект? В този материал ще разберем при какви условия работят най-добре конкретните цветове и как най-пълноценно да оползотворим възможността от чудесе..
15 дек. Риболов на муха с шнур - за начинаещи
Ribarnik.com 0 3383
Основните елементи от екипировката на мухаря са: пръчка, макара и шнур. Следват поводите, мухите и необходимите екстри: гащеризон за газене, мухарски елек, кутия за мухи и др. Поводи Поводът се връзва за шнура, който един съвет за начинаещите – е добре да бъде оцветен в светъл цвят, защото ще бъде по-лесен за виждане. Самият повод представлява вл..
02 ноем. Риболов с БУЛДО. Осем монтажа за добър успех
Ribarnik.com 0 6740
Булдата се предлагат по магазините за риболовни принадлежности в огромно разнообразие от цветове, форми и размери. Тъй като това изделие е с изключително широка употреба в много типове риболов, точният му избор по всички характеристики е от голямо значение. Правилното булдо с подходящия монтаж може да бъде силно оръжие в риболова.Най-резултатен..
27 окт. Риболов на пъстърва с ВОБЛЕР
Ribarnik.com 0 1370
Когато воблерът е непознат на рибите, той представлява превъзходна стръв. На места, където има паднали клони, там се намират големите пъстърви – сигурни в своето прикритие. Да се замята от мястото, където се намираме, е невъзможно, тъй като вероятността за изгубване на стръвта е огромна. На такива места залагаме на плуващия воблер. Отваряме бигела ..
20 окт. Кастери - техника и тактика
Ribarnik.com 0 1178
Кастерите представляват превъзходна стръв за много видове риба. Особено едрите екземпляри ги хапват с удоволствие.Много риболовци изхвърлят в кофата останалите от излети бели червеи, станали на кастери вече. Те изобщо и не предполагат каква превъзходна стръв представляват те за клен, шаран, червеноперка, лин, бабушка и платика. Освен всичко дру..
20 окт. Риболов на РАСПЕР
Ribarnik.com 0 4265
Расперът обича турболенцията. Бързото течение и разпенената вода са неговото царство. Изключително силна и борбена риба той създава незабравими емоции, закачен на въдицата.Виждали ли сте някога как ловува тази невероятна риба? Стрелкайки се на пасажи по водната повърхност всява неописуем ужас сред малките рибки. Водата пред него буквално завира..
18 окт. Как да вържем възел Гринер
Ribarnik.com 0 1131
Този възел се използва широко от любители риболовци, състезатели и шаранджии по цял свят за връзване на куки и вирбели към основното влакно, повод дори и плетено влакно.Това е много здрав и надежден възел, който задължително трябва да се навлажни преди да бъде стегнат.Тъй като този възел се прави с малко намотки над вирбела или ухото на кук..
15 окт. Как да изберем точния КУИВЕРТИП
Ribarnik.com 0 836
Все повече ФИДЕР въдици се предлагат с избор от няколко върха ( така наречените КУИВЕРТИПИ ), затова тук ще намерите няколко съвета, които да ви помогнат да изберете правилния връх…Куивертипите се изработват или от карбонови фибри, или от фибростъкло, като карбонът е много по твърд от фибростъклото. Изборът ви на куивертип трябва да се определя..
15 окт. Риболов на ЩЕКА с плоски плувки
Ribarnik.com 0 887
Риболовът на ЩЕКА в дълбоки реки със силно течение е напълно възможен с една много специална плувка…Плоските плувки могат да превърнат в очевидно невъзможен за риболов участък в изключително продуктивен за риболов. КАК? Благодарение на това, че те осигуряват възможност за презентиране на стръвта в бързо течаща вода с помощта на ЩЕКА.За разл..
Показва 1 до 12 от 36 (3 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.