Меню
Количка

Техники на риболов RSS Feed

04 фев Къде и как зимува шарана
Ribarnik.com 0 4607
Предполагаме, че всеки рибар си задава този въпрос... за това къде е шаранът и дали е възможно да го хванем по това време на годината (зимата) ... Оказва се, че шаранът през зимата е там, където е през лятото, на любимите си места, но по това време става бавен и муден.Характеристиката на това време на годината е ниската температура на водата и ..
19 юни Дълга щека с късо влакно и ластик във върха – за професионалисти
Ribarnik.com 0 2680
В този материал ще ви представим предимствата на този метод, ставащ все по-популярен. Първите щеки са направени от бамбук и са били с дължина, ненадвишаваща четири метра. Трикратно по-дълги са днес модерните пръчки, направени от стъклопласт и карбон, а четирикратно увеличени нямат съперници по световните първенства. Какви са предимствата на тази пр..
01 юни Как да „излъжем“ каленика на напролет
Ribarnik.com 0 3075
Какво е пролетта? Това е сезонът, в който всеки истински риболовец бива озарен и обзет от натрапчиви чувства на надежда, свързани с реализирането и незабравими риболовни излети, след периоди на зимната пауза, ако въобще е имало такава. Още по-еуфорично в случая е, че тази надежда е напълно основателна.Що се отнася до каленика смятам, че най-под..
18 май Заблуди при риболова на пъстърва в река
Ribarnik.com 0 2907
Мога само да добавя, че при този начин на риболов с еднакъв успех се използваха естествена стръв (ручейник, скакалец, червей и др.), изкуствени мухи, дори и малка блесна. В летни горещини и при намаляла и избистрена вода, когато опитите ми за прикритие и смяната на различни видове стръв не са давали никакъв резултат, описаната система ме е спасявал..
24 апр За морския кефал и хляба
Ribarnik.com 0 9127
Хлябът е може би една от най-древните измежду познатите и използвани видове стръв, а кефаловите риби – онези, които най-добре от всички оценяват неговия неповторим вкус.През лятото дните са толкова дълги, че вече може да се помисли и за сериозен риболов. През този месец активността на морската фауна е много голяма в резултат на благоприятната т..
03 апр Нетрадиционен риболов на речен кефал
Ribarnik.com 0 6670
Риболовът на речен кефал е много емоционален и отстъпва може би само на този на пъстървата. Рибата е всеядна. Нейните избирателни способности и вкусови предпочитания обуславят разнообразно и питателно меню, включващо насекоми и техните личинки, дънни обитатели, малки рибки, плодови, тестени примамки и др.Кефалът е хитър и мнителен. Той посреща ..
10 март Риболов на едър кефал
Ribarnik.com 0 3366
Известно на мнозина е, че кефалът е широко разпространен из нашите реки и водоеми.Ето защо си струва да положим малко допълнителни усилия при подготовката за успешен риболов на едър кефал. Изборът на подходяща тактика и подход към рибата често е решаващ фактор. Истинско предизвикателство си остава да хванем големия кефал – нещо, което изисква п..
07 яну Риболов на пъстърва – видове, характеристики, методи
Ribarnik.com 0 21091
Успеха за улов на пъстърва минава през три изисквания:Абсолютна дискретност по време на придвижването по дължината на брега. Желателно е да се избегне тропота на крака, събарянето на камъчета, жестикулации, носенето на добре видими дрехи; Майсторлъкът да се използват повече техники на риболов, за да има възможност за адаптация към променящ..
18 дек Силиконови примамки - игра на цветове
Ribarnik.com 0 3888
Жълто, червено, сребристо, зелено, синьо – силиконовите рибки и туистерите се предлагат по магазините в огромно разнообразие от цветове и комбинации между тях. Кои от багрите обаче ще дадат най-добър ефект? В този материал ще разберем при какви условия работят най-добре конкретните цветове и как най-пълноценно да оползотворим възможността от чудесе..
15 дек Риболов на муха с шнур - за начинаещи
Ribarnik.com 0 6237
Основните елементи от екипировката на мухаря са: пръчка, макара и шнур. Следват поводите, мухите и необходимите екстри: гащеризон за газене, мухарски елек, кутия за мухи и др. Поводи Поводът се връзва за шнура, който един съвет за начинаещите – е добре да бъде оцветен в светъл цвят, защото ще бъде по-лесен за виждане. Самият повод представлява вл..
13 дек Подготовка и важни особености при риболовa на Шаран
Ribarnik.com 0 3226
Подготовка Първият въпрос, който си задаваме е – къде да ловим? Оценяваме къде шансовете да хванем шаран са най-добри. След като сме се спрели на подходящ водоем, провеждаме необходимата предварителна подготовка. Ако не сме безразлични към това каква риба ще хванем, трябва да сме наясно с някои факти за водоема, в който ловим и навиците на шарана ..
23 юни Недоверието в рибите – как да бъдем по-внимателни!
Ribarnik.com 0 1051
За да се лови риба, това не означава да се заметне едно парче влакно с кука и закачена на нея стръв и да се очаква, че в същия момент ще се хване риба.За да има успех, трябва да се знае как да се подмами рибата, как да се разсее недоверието в нея, изградено в сложния живот под водата. Това е едно СПОРТНО ИЗКУСТВО, представляващо здрав комплекс ..
Показва 1 до 12 от 36 (3 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.