Меню
Количка

Такъми RSS Feed

13 юни Слънчеви очила по време на риболов?!
Ribarnik.com 0 2799
Нужно ли е въобще да поставяме слънчеви очила по време на риболов, се чудят повечето хора. Създадените в последно време специални модели за тази цел не са излишна екстра, още по-малко пък загрозяват външния вид. В тази статия ще ви „проясним“ по този въпрос, както и кои модели поларизационни очила карат водата да изглежда кристално бистра, сякаш сл..
21 апр За щука без предрасъдъци
Ribarnik.com 0 4988
На дълбоко или на плитко? Преобладаващо мнение сред рибарите е, че в средата на лятото щуката предпочита обраслите с растителност плитчини. Привържениците на спининговия риболов твърдят, че крайбрежните плитчини се обитават от малки и средни по размер щукички, а големите екземпляри се крият в ямите и вировете.Подобна класификация е условна. Ня..
10 апр Туистер-туниг на силиконовите примамки
Ribarnik.com 0 2339
За да се движат превъзходно силиконовите рибки и туистери под водната повърхност трябва да са прецизно изработени от много мек силикон. За съжаление предлаганите на пазара такива изкуствени примамки не винаги са на ниво. След кратка обработка обаче можем да им вдъхнем живот.Изпробвали ли сте всички силиконови примамки, закупени от магазините за..
05 апр Забраненият сезон - Период за профилактика и подготовка на такъмите
Ribarnik.com 0 2666
Забраната не е сън да се размине. През това време може да се подготвим за успешно надхитряване и улавяне на вече активно хранещите се след хвърлянето на хайвера видове риби като шаран, каракуда, лин, сом и др. Желателно е да прегледаме и подменим при нужда корда, куки. водачи и пр. на ползваните през предната година, а и през зимните месеци тъкъми...
20 март Предимствата на малките блесни
Ribarnik.com 0 2989
Те са дребни и невидими – прекалено малки блесни за големите риби, би си помислил човек. Обаче, обратното на очакванията, миниатюрната изкуствена стръв, когато е добре овладяна, върши чудеса.Всеки риболовец познава следната ситуация: лято е и водата гъмжи от дребни рибки, особено в бреговата зона, където те обичат да се събират на рояци. Хищниц..
24 фев С муха и шнур поводите
Ribarnik.com 0 1147
Поводите, наричани още миша опашка, са съществена част от линията за флайфишинг. Най-общо те са плетени или монофилни. От своя страна, плетените поводи се различават по това дали са плаващи, интермедиатни или потъващи. Потъващите биват: супер бързо потъващи, бързо потъващи, потъващи и бавно потъващи. Друга тяхна особеност е дължината им. Най-често ..
04 фев Балансиращ воблер Mebaru от Lucky John
Ribarnik.com 0 1224
Това творение за подледен риболов е конструирано в Япония и е предназначено за ловене в отвес на затворени водоеми или реки със слабо течение. Има тяло от удароустойчива и студоустойчива ABS материя. Издължената опашка гарантира максимално отклонение от вертикалата, което до голяма степен характеризира играта на такъв тип примамки. По време на пауз..
03 юни Спинингова макара - кратка информация
Ribarnik.com 0 798
Тази макара е популярна от десетилетия, но широкото приложение на спининговата макара започва през последните години. Пазара на тези макари е широк и се предлагат десетки конструкции от нея, някои, от които вече почти не се употребяват. Истинската форма и качествата, които притежава, позволяват дори млад рибар без всякакви умения да заметне на дале..
26 май Риболов „на леко“ – как да изберем правилния прът
Ribarnik.com 0 1381
Прътът за риболов „на леко“ трябва да бъде добре балансиран, в състояние да отговори на изискванията на този изтънчен метод. Може да бъде със или без водачи, като влакното се завързва непосредствено на върха му или на вилка, специално пригодена за това. Тук спадат и прътите тип „телескоп“, които са дълги 3, 4, 5, 6, 7, 8 и повече метри, много леки ..
03 окт Как работи слайдер плувката
Ribarnik.com 0 5284
Ако се затруднявате да ловите на плувка в дълбока вода, тогава слайдер плувката е за вас. Красотата на този метод е, че целият монтаж е компактен и лесен за замятане, позволява да се лови на дълбочини, които далече превишават дължината на вашата пръчка. Когато е извън водата, плувката се опира в група сачми, които са поставени на около 60-90см от к..
03 окт Класически зимен ваглер
Ribarnik.com 0 1361
Ваглерът може да ви донесе кълванета през зимата, когато щеката не успява. Това обикновено става така, защото въпреки че щеката почти винаги е най-точният инструмент, рибите просто се дърпат на разстояние, извън обхвата на щеката. Тънко основно влакно с диаметър 0,14-0,15мм е добър избор за по-малките плувки през зимата. Ваглерът може да е кристал..
01 окт Избор на въдица
Ribarnik.com 0 3863
Успехът при риболова с изкуствени примамки често зависи от много фактори. Така например, изборът на място и примамка до голяма степен определя дали ще ловим щука, костур или бяла риба. За автора - Гунар Шад пътят към улова започва още у дома с избора на правилната въдица.Често заставам пред въдиците си в размисъл "Да взема ли въдицата с обикнов..
Показва 1 до 12 от 14 (2 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.