Меню
Количка

Стръв и Захранки RSS Feed

09 май Кратък поглед към мухите и шнуровете
Ribarnik.com 0 1719
Решили сте да се захванете с риболовстване с мухарка и шнур? Това е чудесно! Но преди да се втурнете към магазина и да си купите всякакви съществуващи и несъществуващи изкуствени мухи, трябва да отделите малко време за разузнаване. Хвърлете кратък поглед към насекомите, които обитават водоема, на който да направите първия си излет с новата екипиров..
24 апр За морския кефал и хляба
Ribarnik.com 0 8896
Хлябът е може би една от най-древните измежду познатите и използвани видове стръв, а кефаловите риби – онези, които най-добре от всички оценяват неговия неповторим вкус.През лятото дните са толкова дълги, че вече може да се помисли и за сериозен риболов. През този месец активността на морската фауна е много голяма в резултат на благоприятната т..
20 март Предимствата на малките блесни
Ribarnik.com 0 2862
Те са дребни и невидими – прекалено малки блесни за големите риби, би си помислил човек. Обаче, обратното на очакванията, миниатюрната изкуствена стръв, когато е добре овладяна, върши чудеса.Всеки риболовец познава следната ситуация: лято е и водата гъмжи от дребни рибки, особено в бреговата зона, където те обичат да се събират на рояци. Хищниц..
10 март Риболов на едър кефал
Ribarnik.com 0 3225
Известно на мнозина е, че кефалът е широко разпространен из нашите реки и водоеми.Ето защо си струва да положим малко допълнителни усилия при подготовката за успешен риболов на едър кефал. Изборът на подходяща тактика и подход към рибата често е решаващ фактор. Истинско предизвикателство си остава да хванем големия кефал – нещо, което изисква п..
24 окт Подвижна примамка
Ribarnik.com 0 888
Плуващата по течението примамка е много по-атрактивна за рибата, отколкото, ако е застопорена на едно място. За да и осигурим допълнително „ апетитен “ вид, е необходимо да се спазват някои ПРАВИЛА, без изпълнението на които слабата резултатност е почти винаги налице.Почти всичко се движи в реката, самата тя се намира в непрекъснато движение. В..
13 окт Хранилка за речен кефал и мряна
Ribarnik.com 0 3554
Този елементарен и същевременно ефективен монтаж за риболов с фидер е перфектен за речен риболов на мряна и кефал. Той е лесен за направа и може да се използва както в дълбоки, бавно-течащи реки, така и в плитки и бързоточни реки.Красотата на този монтаж е в това, че с него могат да се ловят всички по-големи речни обитатели, стига да използват..
13 май Капан за ХИЩНА риба
Ribarnik.com 0 4924
Каква е простата философия на „капана за хищна риба“ ? Купувате си от магазина една щукарска плувка тип „яйце“, една малка телена спирала и един класически метален повод за щука. След това се прави следния монтаж: на основното влакно нанизвате „яйцето“ и го застопорявате. Свободният край на влакното връзвате на клуп, който минава през горното ухо ..
10 май Примамване на рибите – подхранване
Ribarnik.com 0 2317
Примамването на сладководните риби се практикува от въдичарите в почти всички страни, с цел да се привлекат към определени места. Успехът, освен от другите фактори зависи и от правилното ПОДХРАНВАНЕ. В повечето случаи се примамват само мирните риби: шаран, лин, каракуда червеноперка, кротушка, бабушка, уклей и др. Хвърлянето на храна за примамване ..
05 май Риболов на Щука – ESOX LUCIUS L.
Ribarnik.com 0 5587
Щуката, една от най-популярните риби. Това е така, защото има голям интерес към нея в Европа, Средна Азия и Северна Америка. Среща се в спокойните и пълноводни реки, в блатата и езерата. Харесва топлите води дори и бедни на кислород. Обитава местата обрасли с водна растителност, убежища при паднали дървета и камъни, места с подводни ями ( там се ук..
09 фев Закотвена рибка стръв за подвижни разбойници
Ribarnik.com 0 940
Щуките често кръстосват между клоните на потопени дървета в непосредствена близост до водната растителност и малки пространства, оградени отвсякъде с опасни закачки. Със закотвящ малката рибка монтаж можем да фиксираме апетитната плячка в такива места без опасност от неприятни емоции. Как точно става това ще разберем от следващите редове. Привърже..
05 фев Животински примамки
Ribarnik.com 0 2405
Речен рак Превъзходна стръв за различни видове риба. За стръв се използват малки рачета или месото от опашката и щипците на големите. За по-добро закрепване на куката варим раците в кипяща вода 2-3 минути, след което обелваме месото и го поставяме на куката. За жалост резултатността е по-малка. Пиявици Много добра стръв за дънен риболов. Събирането..
27 дек Седем вида стръв, които линът обича
Ribarnik.com 0 7814
Линовете считат храната, която поглъщат, за лакомство и съответно често са много придирчиви. По тази причина ако искаме да разчитаме на успех, опитваме с различни видове примамки, които са внимателно приготвени и предложени на подходящото място.Блатната пъстърва представлява за мен най-голямото предизвикателство и по тази причина е моят любим о..
Показва 1 до 12 от 22 (2 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.