Меню
Количка

Риболов RSS Feed

Риболовът е изкуство, а риболовците са неговите автори. В този раздел ще ви споделяме опитът на професионалистите. Такъми, въдици, захранки, тайни и трикове, поведението на рибите, вашето поведение на брега на водоема и всичко, за което може да се сетите и е част от риболова в нашата страна.
04 фев Къде и как зимува шарана
Ribarnik.com 0 4412
Предполагаме, че всеки рибар си задава този въпрос... за това къде е шаранът и дали е възможно да го хванем по това време на годината (зимата) ... Оказва се, че шаранът през зимата е там, където е през лятото, на любимите си места, но по това време става бавен и муден.Характеристиката на това време на годината е ниската температура на водата и ..
19 юни Дълга щека с късо влакно и ластик във върха – за професионалисти
Ribarnik.com 0 2630
В този материал ще ви представим предимствата на този метод, ставащ все по-популярен. Първите щеки са направени от бамбук и са били с дължина, ненадвишаваща четири метра. Трикратно по-дълги са днес модерните пръчки, направени от стъклопласт и карбон, а четирикратно увеличени нямат съперници по световните първенства. Какви са предимствата на тази пр..
08 юни Пролетен риболов на щука
Ribarnik.com 0 9002
Щуката е хищникът, който във въдичарското братство е на особена почит и му се отделя специално внимание. Агресивността, лакомията, мощта и бързината му са известни на всеки риболовец. Тръпката при улов на петнистия хищник е силна и завладяваща. Именно поради това щуката е търсена и ценна както от въдичари с голям стаж, така и от начинаещи. Опитните..
01 юни Как да „излъжем“ каленика на напролет
Ribarnik.com 0 2869
Какво е пролетта? Това е сезонът, в който всеки истински риболовец бива озарен и обзет от натрапчиви чувства на надежда, свързани с реализирането и незабравими риболовни излети, след периоди на зимната пауза, ако въобще е имало такава. Още по-еуфорично в случая е, че тази надежда е напълно основателна.Що се отнася до каленика смятам, че най-под..
23 май Риболов на бяла риба в течащи води
Ribarnik.com 0 6562
Риболовът на тежко е специфичен само за определена част от риболовното съсловие. Плувката прилягана тези, които обичат непрекъснатото движение и търсенето на риба. Големите реки, особено в долните си течения предлагат чудесна възможност за почитателите на хищните обитатели на водоема и плувката. Тук предимно с подвижен монтаж могат да бъдат уловени..
18 май Заблуди при риболова на пъстърва в река
Ribarnik.com 0 2822
Мога само да добавя, че при този начин на риболов с еднакъв успех се използваха естествена стръв (ручейник, скакалец, червей и др.), изкуствени мухи, дори и малка блесна. В летни горещини и при намаляла и избистрена вода, когато опитите ми за прикритие и смяната на различни видове стръв не са давали никакъв резултат, описаната система ме е спасявал..
16 май Да се срещнеш с дивото - Распер
Ribarnik.com 0 2758
Водата експлодира при всяко кълване: расперите са черешката на тортата за всеки риболовец!Расперите са изключителни, те са красиви, силни и горди хищници. Най-добрият, изпълнен с адреналин, момент е когато атакуват на повърхността на водата. На всеки запален риболовец би му настръхнала кожата. Расперът се счита за класически летен хищник, но тряб..
07 май Как да уловите трофеен кефал
Ribarnik.com 0 3937
Традиционните видове стръв са на ход, когато се търсят едри кефали през зимата. Риболовът може да е бавен, но наградата е голяма. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да уловите своя трофей!Големите кефали обичат да се крият в дупките под надвисналите клони на храсти и дървета, в дупките между потопените коренища, извън главния по..
29 апр Любимата примамка
Ribarnik.com 0 1540
Когато ме помолиха да разкажа за любимата примамка, аз бях малко обезкуражен: много е трудно да отделя след множеството използвани блесни, джигове и воблери една единствена. Допълнително условие бе примамката да е серийно производство – това още повече затрудняваше избора, защото повечето мои хубави примамки са самоделки. И все пак аз имам такава п..
24 апр За морския кефал и хляба
Ribarnik.com 0 8896
Хлябът е може би една от най-древните измежду познатите и използвани видове стръв, а кефаловите риби – онези, които най-добре от всички оценяват неговия неповторим вкус.През лятото дните са толкова дълги, че вече може да се помисли и за сериозен риболов. През този месец активността на морската фауна е много голяма в резултат на благоприятната т..
21 апр За щука без предрасъдъци
Ribarnik.com 0 4901
На дълбоко или на плитко? Преобладаващо мнение сред рибарите е, че в средата на лятото щуката предпочита обраслите с растителност плитчини. Привържениците на спининговия риболов твърдят, че крайбрежните плитчини се обитават от малки и средни по размер щукички, а големите екземпляри се крият в ямите и вировете.Подобна класификация е условна. Ня..
10 апр Туистер-туниг на силиконовите примамки
Ribarnik.com 0 2269
За да се движат превъзходно силиконовите рибки и туистери под водната повърхност трябва да са прецизно изработени от много мек силикон. За съжаление предлаганите на пазара такива изкуствени примамки не винаги са на ниво. След кратка обработка обаче можем да им вдъхнем живот.Изпробвали ли сте всички силиконови примамки, закупени от магазините за..
Показва 1 до 12 от 132 (11 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.