Меню
Количка

Риболов на плувка RSS Feed

07 May Как да уловите трофеен кефал
Ribarnik.com 0 1819
Традиционните видове стръв са на ход, когато се търсят едри кефали през зимата. Риболовът може да е бавен, но наградата е голяма. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да уловите своя трофей!Големите кефали обичат да се крият в дупките под надвисналите клони на храсти и дървета, в дупките между потопените коренища, извън главния по..
03 Apr Нетрадиционен риболов на речен кефал
Ribarnik.com 0 3234
Риболовът на речен кефал е много емоционален и отстъпва може би само на този на пъстървата. Рибата е всеядна. Нейните избирателни способности и вкусови предпочитания обуславят разнообразно и питателно меню, включващо насекоми и техните личинки, дънни обитатели, малки рибки, плодови, тестени примамки и др.Кефалът е хитър и мнителен. Той посреща ..
10 Mar Риболов на едър кефал
Ribarnik.com 0 1345
Известно на мнозина е, че кефалът е широко разпространен из нашите реки и водоеми.Ето защо си струва да положим малко допълнителни усилия при подготовката за успешен риболов на едър кефал. Изборът на подходяща тактика и подход към рибата често е решаващ фактор. Истинско предизвикателство си остава да хванем големия кефал – нещо, което изисква п..
05 Feb Риболов на бабушка - особености и характеристики
Ribarnik.com 0 1986
Сред неизбежните риболовни неудачи през дългата зима, още при първите пролетни симптоми  у рибарското сърце се пробужда онази толкова позната тръпка на предстартовата треска. Въдиците се потягат, прави се щателен технически преглед  на оборудването, уговарят се предстоящите риболовни маршрути.Пролетта възражда живота в природата и това внася до..
14 Dec Видове плувки – правилното им предназначение
Ribarnik.com 0 2404
Много хора се чудят, защо има толкова различни видове плувки ( тънки, дебели, с тънка антена, с дебела антена, обли и т.н.) и коя трябва да се използва според различните ситуации. Разбира се не е случайно това. Всяка плувка сама по себе си има своето специално предназначение. Сега ще ви покажем няколко от основните модели плувки и тяхното специално..
15 Oct Риболов на ЩЕКА с плоски плувки
Ribarnik.com 0 794
Риболовът на ЩЕКА в дълбоки реки със силно течение е напълно възможен с една много специална плувка…Плоските плувки могат да превърнат в очевидно невъзможен за риболов участък в изключително продуктивен за риболов. КАК? Благодарение на това, че те осигуряват възможност за презентиране на стръвта в бързо течаща вода с помощта на ЩЕКА.За разл..
10 Oct Типове плувки за тихи води
Ribarnik.com 0 1070
При риболов, най-универсален и най-масов сигнализатор на кълването е плувката. Днес по щандовете на магазините за рибарски принадлежности се предлага огромен избор от различни модели и повечето риболовци са привърженици на мотото, че е важен преди всичко начинът им на плуване. Освен това формата изключително им зависи от условията на самия водоем, ..
26 May Риболов „на леко“ – как да изберем правилния прът
Ribarnik.com 0 473
Прътът за риболов „на леко“ трябва да бъде добре балансиран, в състояние да отговори на изискванията на този изтънчен метод. Може да бъде със или без водачи, като влакното се завързва непосредствено на върха му или на вилка, специално пригодена за това. Тук спадат и прътите тип „телескоп“, които са дълги 3, 4, 5, 6, 7, 8 и повече метри, много леки ..
26 May Как да използваме тежестите при риболов
Ribarnik.com 0 2273
Предназначението на тежестта е да задържи кукичката със стръвта на точно фиксирано място. При риболов „НА ЛЕКО“ тя трябва да бъде балансирана така, че плувката да заеме вертикално положение, като по-голямата част от нея остане под водата. На силни течения, големи дълбочини и при ветровито време се употребяват по-големи тежести и съответно по-големи..
20 May Риболов на ПЛУВКА - Особености
Ribarnik.com 0 2139
При риболов „на леко“ плувката има две предназначения: да поддържа кукичката със стръвта на известно разстояние от повърхността на водата и да показва на въдичаря, че около стръвта става нещо ( когато рибата кълве ). Затова тя трябва да има добра товароподемност, да е лека и чувствителна и да оказва малко съпротивление при кълването на примамката о..
13 May Капан за ХИЩНА риба
Ribarnik.com 0 2651
Каква е простата философия на „капана за хищна риба“ ? Купувате си от магазина една щукарска плувка тип „яйце“, една малка телена спирала и един класически метален повод за щука. След това се прави следния монтаж: на основното влакно нанизвате „яйцето“ и го застопорявате. Свободният край на влакното връзвате на клуп, който минава през горното ухо ..
24 Nov Риболов с плуваща стръв (на леко, на плувка)
Ribarnik.com 0 699
Най-важният белег, характеризиращ този начи на риболов, е наличието на плувка, която поддържа стръвта на определена дълбочина. При това стръвта може да виси неподвижно във водата, да се придвижва от риболовеца с потеглянето на влакното, да се движи по течението на водоема или носена от вятъра при стоящи води. Ако стръвта е лека, на влакното се пост..
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.