Меню
Количка

Риболов на хищници RSS Feed

08 юни Пролетен риболов на щука
Ribarnik.com 0 9002
Щуката е хищникът, който във въдичарското братство е на особена почит и му се отделя специално внимание. Агресивността, лакомията, мощта и бързината му са известни на всеки риболовец. Тръпката при улов на петнистия хищник е силна и завладяваща. Именно поради това щуката е търсена и ценна както от въдичари с голям стаж, така и от начинаещи. Опитните..
23 май Риболов на бяла риба в течащи води
Ribarnik.com 0 6562
Риболовът на тежко е специфичен само за определена част от риболовното съсловие. Плувката прилягана тези, които обичат непрекъснатото движение и търсенето на риба. Големите реки, особено в долните си течения предлагат чудесна възможност за почитателите на хищните обитатели на водоема и плувката. Тук предимно с подвижен монтаж могат да бъдат уловени..
16 май Да се срещнеш с дивото - Распер
Ribarnik.com 0 2758
Водата експлодира при всяко кълване: расперите са черешката на тортата за всеки риболовец!Расперите са изключителни, те са красиви, силни и горди хищници. Най-добрият, изпълнен с адреналин, момент е когато атакуват на повърхността на водата. На всеки запален риболовец би му настръхнала кожата. Расперът се счита за класически летен хищник, но тряб..
29 апр Любимата примамка
Ribarnik.com 0 1540
Когато ме помолиха да разкажа за любимата примамка, аз бях малко обезкуражен: много е трудно да отделя след множеството използвани блесни, джигове и воблери една единствена. Допълнително условие бе примамката да е серийно производство – това още повече затрудняваше избора, защото повечето мои хубави примамки са самоделки. И все пак аз имам такава п..
21 апр За щука без предрасъдъци
Ribarnik.com 0 4901
На дълбоко или на плитко? Преобладаващо мнение сред рибарите е, че в средата на лятото щуката предпочита обраслите с растителност плитчини. Привържениците на спининговия риболов твърдят, че крайбрежните плитчини се обитават от малки и средни по размер щукички, а големите екземпляри се крият в ямите и вировете.Подобна класификация е условна. Ня..
10 апр Туистер-туниг на силиконовите примамки
Ribarnik.com 0 2269
За да се движат превъзходно силиконовите рибки и туистери под водната повърхност трябва да са прецизно изработени от много мек силикон. За съжаление предлаганите на пазара такива изкуствени примамки не винаги са на ниво. След кратка обработка обаче можем да им вдъхнем живот.Изпробвали ли сте всички силиконови примамки, закупени от магазините за..
26 март Подводен риболов - Морски хищници
Ribarnik.com 0 2937
Подводният риболов оставя незабравими спомени със своите многобройни и разнообразни ситуации, в които попадаме, прекрачили веднъж границата между сушата и водата. Различните по вид риби, всички със свое специфично поведение, допълват това многообразие от преживявания. Срещите с морските хищници са безспорно най-вълнуващите и очаквани от всеки харпу..
20 март Предимствата на малките блесни
Ribarnik.com 0 2862
Те са дребни и невидими – прекалено малки блесни за големите риби, би си помислил човек. Обаче, обратното на очакванията, миниатюрната изкуствена стръв, когато е добре овладяна, върши чудеса.Всеки риболовец познава следната ситуация: лято е и водата гъмжи от дребни рибки, особено в бреговата зона, където те обичат да се събират на рояци. Хищниц..
09 фев Волфрамови мормишки
Ribarnik.com 0 1447
Американската компания Custom Jigs and Spins, базирала производството си в щата Айова, предложи на пазара някои нови модели мормишки, които бързо се превърнаха в истински зимни шедьоври още през миналия сезон, а се очертават като лидери и в настоящия. Затова си струва да ги представим.Волфрамовите мормишки Majmun и Chekai са щателно тествани от п..
08 фев Пухчето на тройката действа визуално
Ribarnik.com 0 1402
Много се дискутира дали долната тройна кука на блесната за зимен риболов да е в натурален вид или с някоя атрактивна  изкуствена добавка. Най-често се ползва червено пухче, а руснаците си падат и по разноцветни шлаухчета, които надяват на трите сгъвки на тялото, но така , че остриетата да са свободни.На практика пухчето не оказва влияние на игр..
03 яну За щуката - вярно или невярно
Ribarnik.com 0 3684
Щуката е хищник, който е готов винаги да нападне….?Невярно: Извън периодите на хранителната активност щуката е пасивна и най-често съжителства мирно с питомните риби, които се разхождат около нея. Тежко им обаче, когато щуката огладнее – следват жестоки нападения.Щуката е самотник, който не толерира присъствието на други щуки в ловнат..
24 май Риболов на СОМ – най-голямата хищна риба
Ribarnik.com 0 4940
Описание и обитаване Сомът е разпространен в средните части на  Европа и Средна Азия. Той предпочита бавно течащите води, характерни за долните течения на реките, блатата и други водоеми с тинести дъна. У нас той е най-едрият представител на рибите. Обикновено обитава Дунав и долните течения на притоците и, Марица, Арда, Тунджа, Струма, Места, Кам..
Показва 1 до 12 от 19 (2 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.