Меню
Количка

Риболов на дъно RSS Feed

04 фев Къде и как зимува шарана
Ribarnik.com 0 4412
Предполагаме, че всеки рибар си задава този въпрос... за това къде е шаранът и дали е възможно да го хванем по това време на годината (зимата) ... Оказва се, че шаранът през зимата е там, където е през лятото, на любимите си места, но по това време става бавен и муден.Характеристиката на това време на годината е ниската температура на водата и ..
07 май Как да уловите трофеен кефал
Ribarnik.com 0 3937
Традиционните видове стръв са на ход, когато се търсят едри кефали през зимата. Риболовът може да е бавен, но наградата е голяма. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да уловите своя трофей!Големите кефали обичат да се крият в дупките под надвисналите клони на храсти и дървета, в дупките между потопените коренища, извън главния по..
15 март Толстолобът – Как живее, как се лови?
Ribarnik.com 0 13631
Между многобройните сладководни риби толстолобът, който може да достигне тегло от 90 кг, си остава загадка за многобройните риболовци. Как живее, как се лови? Толстолобът, наричан още и „китайски филтърен шаран“, е с произход река Амур, границата между Сибир и Китай. Тази голяма риба от семейство шаранови се храни с планктон и филтрира огромни кол..
13 дек Подготовка и важни особености при риболовa на Шаран
Ribarnik.com 0 3115
Подготовка Първият въпрос, който си задаваме е – къде да ловим? Оценяваме къде шансовете да хванем шаран са най-добри. След като сме се спрели на подходящ водоем, провеждаме необходимата предварителна подготовка. Ако не сме безразлични към това каква риба ще хванем, трябва да сме наясно с някои факти за водоема, в който ловим и навиците на шарана ..
04 дек Река ДУНАВ – риболов на дъно
Ribarnik.com 0 12965
На дъно – това е най-разпространеният начин на риболов по река Дунав. Всеки риболовец притежава поне една въдица, пригодена за улов на едри дунавски риби, която не пропуска да заметне дори и така, за всеки случай, разчитайки повече на късмет, отколкото на някаква закономерност. Вероятността за това обаче е твърде минимална. Ако искате да уловите бя..
18 окт Как да вържем възел Гринер
Ribarnik.com 0 3114
Този възел се използва широко от любители риболовци, състезатели и шаранджии по цял свят за връзване на куки и вирбели към основното влакно, повод дори и плетено влакно.Това е много здрав и надежден възел, който задължително трябва да се навлажни преди да бъде стегнат.Тъй като този възел се прави с малко намотки над вирбела или ухото на кук..
26 май Как да използваме тежестите при риболов
Ribarnik.com 0 5307
Предназначението на тежестта е да задържи кукичката със стръвта на точно фиксирано място. При риболов „НА ЛЕКО“ тя трябва да бъде балансирана така, че плувката да заеме вертикално положение, като по-голямата част от нея остане под водата. На силни течения, големи дълбочини и при ветровито време се употребяват по-големи тежести и съответно по-големи..
24 май Риболов на СОМ – най-голямата хищна риба
Ribarnik.com 0 4941
Описание и обитаване Сомът е разпространен в средните части на  Европа и Средна Азия. Той предпочита бавно течащите води, характерни за долните течения на реките, блатата и други водоеми с тинести дъна. У нас той е най-едрият представител на рибите. Обикновено обитава Дунав и долните течения на притоците и, Марица, Арда, Тунджа, Струма, Места, Кам..
18 май Риболов на ШАРАН и неговите особености
Ribarnik.com 0 29008
Шаранът е широко разпространен в много страни, почти в цяла Европа и Азия. Това в значителна степен се дължи на изкуственото му развъждане и разселване, което в нашия континент е започнало още през средните векове. Оттогава до наши дни са обособени няколко раси шарани, които се различават най-много по формата на тялото и по люспите, с които е покри..
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.