трикове за риболовЩом протекат ботушите

Нерядко ни се случва по време на риболовен излет внезапно да зейне някоя дупка в гумените ни ботуши. Тогава става доста неприятно за риболовеца, особено ако времето не е добро. Възниква въпросът как да си поправим ботушите с подръчни средства. Никой не отива за риба с портативен вулканизатор, но в замяна на това в сандъчето с такъмите винаги бихме могли да открием поизхабена силиконова примамка. Остава само да я разтопим със запалка или кибрит и с горещата смес да залеем дупката в ботуша. Повярвайте - на първо време това дава приличен резултат. Трябва само да внимаваме да не се опарим по време на процедурата.

Огледало за мухи

Ако сам си връзвате мухите вкъщи, това означава, че сте доста опитен риболовец и разполагате с необходимия инструментариум. Ако стойката ви за връзване на мухи не е оборудвана с ротиращ накрайник, най-простото решение на проблема е да поставите подходящо по размери огледало под стойката.Така ще можете да виждате какво е състоянието на мухата и отдолу в процеса на изготвянето и.

Как да се оправим без кеп?

Често се случва да сме тръгнали само за дребна риба и да не носим кепче. Това най-вече става, когато ловувате на река, налага ни се доста придвижване и многото багаж само ни пречи. Но и в нашите реки все още има останали трофейни екземпляри от различни видове риба и ако някой подобен индивид се закачи на кукичката ни и не носим кеп, обикновено изтърваваме рибата в момента на изваждането.Ако закачената риба е едра щука - опитваме се да я омаломощим максимално и след това я хващаме с палеца и средния пръст, като ги забиваме в очите и. От тази хватка щуката се вцепенява и не прави проблем при изваждането.Но ако се закачи примерно пъстърва над килограм, тогава процедурата е друга. Пак изтощаваме достатъчно рибата и я хващаме под опашката, като палецът ни трябва да е обърнат към опашката, а не към главата на рибата. Така вероятността да я изтървем намалява неколкократно.