Меню
Количка

Морски риболов RSS Feed

26 март Подводен риболов - Морски хищници
Ribarnik.com 0 2937
Подводният риболов оставя незабравими спомени със своите многобройни и разнообразни ситуации, в които попадаме, прекрачили веднъж границата между сушата и водата. Различните по вид риби, всички със свое специфично поведение, допълват това многообразие от преживявания. Срещите с морските хищници са безспорно най-вълнуващите и очаквани от всеки харпу..
02 март Няколко вида морски риби, които може да уловите в морето
Ribarnik.com 0 5561
Искам да запозная колегите с няколко вида черноморски риби, които рядко са основен обект на въдичарския излет, но с активността си в пролетните дни могат приятно да разнообразят улова. Галя Тази риба е първият от двата вида на семейството трескови, обитаващи нашите води. Галята има сивокафяво на цвят тяло с вретеновидна форма. Главата е средногол..
28 фев Риболов на Калкан в Адриатическо море
Ribarnik.com 0 2936
Дънният риболов в Адриатическо море се дели на крайбрежен, характерен за районите, отстоящи на не повече от няколкостотин метра от сушата, и риболов в открито море. За последния най-благоприятни са участъците, където от така нареченото „подвижно“ дъно, състоящо се предимно от пясък и тиня, към повърхността на водата се движат отломки от морското дъ..
25 фев Риболов на попчета през юни
Ribarnik.com 0 6281
Много от риболовците, които живеят до морето и близо до него практикуват и сладководен и морски риболов. Някои от тях предпочитат сладководния риболов, други пък са основно „морски“ специалисти, но и за едните и другите месец юни  е „попченско време“. Това е периода в който попчето все още се върти близо до брега и в който може да се постигне добър..
23 фев Риболов на морски кефал по река Дяволска
Ribarnik.com 0 4671
Река Дяволска е една от реките по Южното Черноморие, в която се среща морският кефал. Реката протича пред Приморско. Устието и се намира на южния плаж на града. Освен от морски кефал се обитава от платерина, илария (кефалови риби), шаран, каракуда, белица, попчета. Тук е мястото да спомена, че между морския и речния кефал няма нищо общо. Единствена..
22 фев Черноморски риболов и видове риба
Ribarnik.com 0 6865
Случайният улов Групата, съставяща това понятие, е твърде обширна – все пак в нашите морски води живеят около 95-100 вида риба, чиито размери позволяват те да се ловят на въдица. Досега бяха описани четвърт от това число, чиито популации са по-обширни и многобройни и обуславят различните методи и пособия за морско въдичарство. Но на куките, заметн..
02 фев Морски риболов в Норвегия
Ribarnik.com 0 3613
В Норвегия има безброй реки и езера, които предлагат отлични възможности за риболов. Страната е заобиколена от вода ,а в морето има трофейни риби , за които сладководния рибар само може да мечтае. Така че ако на човек му се отдаде  такъв шанс ,не бива да го изпуска. Морския риболов е съвсем друго измерение . Дори без да си корифей в това направлени..
09 юни Морски кефалови риби - ИЛАРИЯ и МОРСКИ КЕФАЛ
Ribarnik.com 0 16973
На леко и двете риби се ловят по един и същи начин. Като по-едър морският кефал изисква по-здрави такъми – влакно, не по-тънко от 0,20 мм, докато иларията се лови на 0,12 мм. По същия начин е и с куките – иларията изисква куки номер 12, а кефалът – номер 6 -8. И двете риби са стадни, но не се плашат от пляскането на въдиците по водата. Напротив, пр..
16 май Позволява се риболова на попчета в черно море
Ribarnik.com 0 1127
От днес 16.05 се позволява улова на попчета в черно море. НО не забравяйте, че е позволено да се лови само с мрежени риболовни уреди!Разпоредбата можете да я намерите в сайта на ИАРА т. 10 от забраната за размножителния период на 2016г...
27 дек Риболов на зарган
Ribarnik.com 0 26915
Зарганът е един от най-желаните черноморски въдичарски обекти. Лаиците го оприличават със змиорката, но разликите са очевидни. Зарганът има стреловидно тяло, покрито с дребни, фини люспи, които много лесно опадат при допир. Гърбът е маслено- до синьо-зелен, страните и коремчето - сребристи. Гръбната и коремната перка са в непосредствена близост до..
25 ное Опасни и невкусни риби, обитаващи Черно море
Ribarnik.com 0 4396
[caption id="attachment_368" align="alignright" width="300"] Морски дракон[/caption] 1. Семейство Морски дракони Семейството на драконовите риби е представено от един род с няколко вида. Те обитават морското дъно и в Черно море живее само един вид. В основата на първата гръбна перка има отровни жлези, секрета на които, вкаран чрез убождане предиз..
24 ное Стръв за морски риболов
Ribarnik.com 0 5961
Стръвта за улов на морски риби се получава от морето и брега му! Раци Могат да се намерят между камъните в близост до брега. Съхраняват се в кутийки с влажни водорасли. За стръв се ползва месото на обеления рак.Нереиди Морски червеи, обитаващи затинените участъци на морското дъно в близост до брега. Изравят се от там с лопата. Съхраняват се ..
Показва 1 до 12 от 15 (2 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт.