Ако бабушките, линовете или шараните ви се изплъзват от късия повод на Хеликоптер монтажа на фидер, тогава го скъсете още.На всички ни се е случвало, перфектната лятна утрин с лека мъгла над водата и риби, които се обръщат нежно на повърхността и в същото време стоим неподвижно и не можем да получим повече от докосване на стръвта.В тези условия рибите могат да се хранят наистина придирчиво, дори, когато всичко изглежда перфектно, но имаме монтаж, който може да ги надхитри отново и отново. Хеликоптер монтажа за фидер ни е спасявал толкова много пъти, че се е превърнал в задължителен. Той е страхотен за плахо кълвящи риби, които могат да бъдат много трудни за улавяне.Тайната е в много късия повод. Не се изкушавайте да премествате повода прекалено далеч от хранилката, защото противно на общото вярване, белите червеи не изпълзяват прекалено далеч от фидера. Този монтаж почти никога не се оплита благодарение на късия повод, който стои настрани от основната линия. Работи дори още по-добре с повдигната стръв. В началото е малко странно да се върже толкова къс повод, но следвайте следващите стъпки и скоро ще го правите с лекота.

Как да вържем хеликоптер монтаж за фидер

  1. Отрежете парче 8lb флуорокарбон или монофил. Този монтаж работи по-добре с по-твърд повод.
  2. Вържете кука номер 12-16 с Grinner възел, ако използвате флуорокарбон, прекарайте го само веднъж през ухото.
  3. Може да е малко по-трудно да се затегне възела с малката кука. Използвайте Pulla инструмент за целта.
  4. Нанижете гумена опашка на повода с тънкия край към куката.
  5. Вържете микровирбел на другия край на 10см повод.
  6. Поводите трябва да са възможно най-прави. Направете ги преди излета и ги сложете в класьор.
  7. Нанижете първия стопер, който ще контролира мястото на повода.
  8. Вкарайте основното влакно и в ухото на микровирбела и след него втория стопер. Оставете 2мм дупка между тях, за да се върти вирбела.
  9. Нанижете гумена опашка и на основната линия, с острия край към макарата.
  10. Вържете затворена хранилка накрая на линията и покрийте възела с гумената опашка. *Още
Понякога повдигнатата стръв работи по-добре, може да я постигнете като монтирате парче пяна за повдигач. Поставете повода в близост до хранилката, с помощта на стоперите можете да регулирате разстоянието. Довършително можете да поставите парче меко олово, за да свалите линията до дъното и да нямате фалшиви кълванета.