Арнут Дере 2Язовир „Арнаут Дере 2”, който се намира само на 1,5 км от с. Драганово и на по-малко от 25 минути (25 км) от град Бургас, предоставя възможност за целогодишен спортен риболов за любителите на риболова.

Язовирът предоставя възможност за спортен риболов през цялата година, а не само сезонно (което е характерно за повечето язовири). Желаещите имат възможност да ловят риба и през нощта по предварителна заявка.
Тук любителите на риболова имат възможност да улавят големи екземпляри като някои рибари могат да се похвалят с „трофеи” от над 6-килограмови шарани, например.
На територията на язовира се намират различни видове риба, сред които шарани, щуки, амури, есетра, линове, толстолоб и пъстърви.

В официалният сайт на обекта са споделени полезни съвети относно ефективно извършване на улов, използване на видове и количества захранки и друга полезна информация.
Периодично се организират и шампионати, в които рибарите имат възможност да „премерят сили и умения” в улавяне на най-голямата риба като, разбира се са предвидени и награди за победителите.
Около язовира са предвидени кътчета за почивка и са изградени различни съоръжения като мостове и землянки, които да внесат допълнителен комфорт на рибарите и да направят престоя им в чакане на улова още по-приятен.

Арнаут Дере 2 разполага с всички разрешителни и сертификати, които гарантират качеството на предлаганите услуги. Той се захранва периодично с различни видове риба.

Като услуга се предлага възможност за захранване на посочено от клиента място – по предварителна заявка.

Една от новите и най-атрактивни услуги, от които всеки желаещ може да се възползва е риболова на толстолоби с лък.

Като задължително условие за осъществяването на риболова от желаещите е да притежават необходимото оборудване, което включва кеп, куковадач, както и постелка.

На място се предлага и оборудване под наем, което може да се използва при липса на собствено такова.
Постоянно се работи по подобряване на условията и предлагане на повече удобства, което правят Арнаут Дере 2 предпочитано място за риболов от местните жители, бургазлии, хора от региона, както и туристи.

Внимателните грижи за природата, язовира и самата риба, осигуряват на рибарите възможност за провеждане на първокласен спортен риболов.
Всички такси, цени за кг уловена риба, условия и др. са посочени в сайта.

Сподели с приятели

Автор

Всичко за риболова: водоеми, статии, новини, рецепти, уроци и всичко, което може да помогне на рибарите, ще го намерите само тук!

Коментарите са изключени.

error: Съдържанието е защитено!