Изработка на сайтове и уеб услуги

Бургаски окръг е третия по големина в България. Граничи с Черно море, с Турция, с Ямболски, Шуменски и Варненски окръг. На неговата територия има 14 града. Селата в окръга са 245, обединени в 12 общини.

Теренът на Бургаски окръг е разнообразен. От север се спускат склоновете на Източна Стара планина – Еминска, Карнобатска и Айтоска планина. Интересна в орографско отношение е хълмистата дъга, образувана от Хисар – край Карнобат, която преминава на територията на Ямболски окръг с Бакаджиците и завършва на изток с Каратепе, като се прелива в най-северните склонове на Странджа, спускащи се към Черно море. Тази хълмиста дъга е отворена към Черно море и всички реки се насочват и вливат в него.

В окръга са разрешени за спортен риболов 22 реки с обща дължина 891 км и 25 язовира. В тях може да се лови кефал, крайморска мряна, шаран, кротушка.

Бургаски окръг е чудесно място за отдих и спортен риболов. В окръга има много шосейни магистрали, жп линиите София-Бургас и Бургас-Поморие, модерна аерогара. Много удобен е пътническият морски транспорт.

Справки могат да се правят в ОЦ на БЛРС в Бургас и ловно-рибарските дружества в Бургас, Карнобат, Айтос, Поморие, Грудово, Малко Търново, Мичурин.

%d1%80%d0%b8%d0%b1%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc

Сподели с приятели

Автор

Всичко за риболова: водоеми, статии, новини, рецепти, уроци и всичко, което може да помогне на рибарите, ще го намерите само тук!

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!